NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Festivalen Feminine Tripper blir avholdt i Oslo 19.-25. mars. (Plakat fra Facebook-siden)
Festivalen Feminine Tripper blir avholdt i Oslo 19.-25. mars. (Plakat fra Facebook-siden)

Norsk festival med grov diskriminering: «Vi kan ikke åpne for israelske deltakere»

«Vi kan ikke invitere israelske deltakere med en god samvittighet.»

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

I dag starter kunstfestivalen «Feminine Tripper» i Oslo. Temaet for festivalen er femininitet og kjønnsroller.

Arrangørene Kristiane Nerdrum Bøgwald og Margrete Slettebø har valgt å utestenge alle israelske deltakere.

– Etter nøye vurdering beklager vi at vi må informere dere om vår beslutning om ikke å invitere israelske deltakere til vår festival, skrev arrangørene i et brev til fem kvinnelige israelske koreografer 7. mars.

– Vi kan ikke med god samvittighet invitere israelske deltakere når vi vet at kunstnere fra de okkuperte palestinske områdene har problemer med svært begrenset adgang til å reise til internasjonale kunstarrangement og at de har liten mulighet til å kommunisere deres kunst utenfor de okkuperte områdene, skriver Bøgwald og Slettebø. De hevder også «den israelske regjeringen bruker kultur som en form for propaganda for å hvitvaske eller rettferdiggjøre sitt okkupasjonsregime og undertrykking av det palestinske folk».

– Vi setter pris på deres kunstneriske prosjekt og håper på muligheten til å invitere dere til Norge igjen når de politiske omstendigheter har endret seg, skriver arrangørene av Feminine Tripper.

Torsdag 15. mars svarte de israelske koreografene på brevet.

– Vi opplever at deres avgjørelse om å nekte deltakelse i festivalen for israelske artister oppmuntrer til splittelse og fortsettelse av konflikten, i stedet for å peke på en annen vei for verden, der man har verdier som inkludering, ytringsfrihet, dialog og åpenhet. Der man ser forbi merkelapper og godtar ulike perspektiver, skriver kunstnerne.

Israelerne bruker de norske kunstnernes egne ord til å vise at de med deres boikott står for en gruppetekning og diskriminering som de ellers motarbeider i andre sammenhenger. De avfeier også Feminine Trippers påstand om å være propagandaverktøy for den israelske staten, to av koreografene har hatt sine egne problemer med den nåværende israelske kulturministeren.

– Vi er tro mot vår kunst og vil motsette oss enhver form for sensur, enten det kommer internt i Israel eller utenfra, skriver koreografene. Med en rekke spørsmål avkler de den norske festivalens heslige diskriminering.

– Vil dere avvise en spansk kunstner på grunnlag av Spanias politikk mot Katalonia og baskerne? Vil dere avvise en saudi-arabisk kunstner på grunnlag av Saudi-Arabias restriksjoner i kvinners rettighter? Vil dere avvise en amerikansk kunstner på grunnlag av amerikansk politikk når det gjelder «innreiseforbud for muslimer»? Vil dere avvise en syrisk kunstner for den blodige krigen de siste årene, forårsaket av den syriske regjeringen? Vil dere avvise en iransk kunstner på grunn av den brutale reaksjonen mot det siste opprøret i landet? Vil dere avvise en ungarsk kunstner fordi Ungarn har stengte grenser for flyktninger? Dersom vi var fra Israel, men var muslimske arabere, kristne arabere, beduiner, tsjerkessere, drusere, ville vi da også blitt nektet deltakelse på festivalen? Hva om vi var jødiske israelere som bodde i utlandet?

Da «Feminine Tripper» inviterte til kunstneriske forslag til festivalen, opplyste de at «alle kunstnere kan søke [med diverse ulike kunsttyper] uavhengig av alder, kjønn, kjønnsidentitet eller nasjonalitet».

– Deres avgjørelse om å nekte adgang for israelske kunstnere ser ut til å gå imot deres eget formål og visjon, påpeker israelerne. Til slutt i sitt brev ber Eden Wiseman, Roni Rotem, Nitzan Lederman, Maayan Cohen Marciano og Adi Shildan om «dialog i stedet for utstengelse».

Eden Wiseman har publisert mailvekslingen i et åpent Facebook-innlegg. Den israelske avisen Yedioth Aharonoth skrev om saken tidligere i dag (lenke hebraisk).

 

Ikke politisk dogmatikk?

festivalens innsamlingsside på bidra.no er det samlet inn 200 kroner. Der skriver arrangørene: «Vi ønsker å skape en kunstnerisk festival uten politisk dogmatikk, men med interessante perspektiver og kunstneriske dialoger.» Selv er de tydeligvis så dogmatiske, at det ikke er plass for israelere i dialogen.

Mange vil spørre seg om denne diskrimineringen får offentlig støtte. Arrangørene skriver på bidra.no:

«Festivalprosjektet vårt er en lav-budsjettsproduksjon og den eneste støtten vi får er fra teaterorganisasjonen – Nordic Black Theatre som har vært så generøse å tilby oss gratis lån av Cafeteateret og lønn til tekniker. Vi har søkt om midler fra ulike fond, men vi vil ikke få svar på disse søknadene før etter festivalen. Men vi har likevel bestemt oss for å gjennomføre FEMININE TRIPPER – no matter what!»

Alle fond som ønsker å diskriminere kan bare stille seg i køen.

Arrangørene presenterer seg selv slik: «Margrete Slettebø er en norsk danse- og performance kunstner med hovedvekt på butoh-inspirert arbeid. Hun er iniativtaker og utøver i Oslo Butohlaboratorium og i styringsgruppa til kunstnerorganisasjonen Acts- laboratory forperformance practice. Kristiane Nerdrum Bøgwald er skuespiller og performancekunstner som det siste året har vært tilknyttet kompaniet Grusomhetens Teater og som også er et medlem av dansekompaniet Oslo Butoh-laboratorium.» Ifølge Slettebøs Facebook-profil er hun tidligere leder i Fellesutvalget for Palestina.

Sin innsamlingshilsen avslutter de norske arrangørene med «masse kjærlighet!». Bare ikke til israelere.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart