Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norsk festival har stengt Facebook-siden for alle israelere

Prøver du å gå inn på Feminine Trippers Facebook-side fra Israel blir du avvist med en slik melding. (Skjermdump)
Prøver du å gå inn på Feminine Trippers Facebook-side fra Israel blir du avvist med en slik melding. (Skjermdump)
Først diskriminerte de og utestengte israelske kunstnere fra festivalen sin. Da de fikk kritikk for dette, stengte de Facebook-siden sin for alle israelere.

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Festivalen Feminine Tripper pågår i Oslo og kulminerer kommende helg. Mandag 19. mars meldte MIFF at festivalen praktiserer grov diskriminering, etter arrangørenes egne ord ble søkere utestengt på grunnlag av sin nasjonalitet. Senere forsøker arrangørene å si at israelere som er enige med dem selv kunne ha sluppet gjennom nåløyet, men de tok seg aldri tid til å gjøre bakgrunnssjekk på de israelske søkerne.

På sin Facebook-side har Feminine Tripper fått kritikk og ros for sin boikott av israelere. Men også her er israelere nå utestengt. Eden Wiseman, en av de utestengte israelske kunstnerne, forteller til MIFF at Facebook-siden var tilgjengelig fram til tirsdag 20. mars, men onsdag 21. mars var den stengt. At Facebook-siden er stengt for brukere med israelske IP-adresser har MIFF fått bekreftet fra flere andre uavhengige kilder i Israel.

«La oss minne om at det ikke nødvendigvis er noen motsetning mellom boikott og dialog,» skrev Kristiane Nerdrum Bøgwald og Margrete Slettebø i sitt siste brev til de avviste israelske kunstnerne. Når man stenger av Facebook-siden sin for innbyggerne i et helt land blir muligheten til dialog betydelig svekket.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart