Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Dagsavisens sitat av meg om Quisling og nordmenn er rett og slett løgn

Skjermdump fra Dagsavisen.no 3. april 2018.
Skjermdump fra Dagsavisen.no 3. april 2018.
- Jeg har aldri tenkt eller skrevet at «alle nordmenn» er etterkommere av Quisling, skriver Israels ambassadør Raphael Schutz.

På kvelden 2. april publiserte Dagsavisen og ABC Nyheter den samme artikkelen av journalist Ida Madsen Hestman. Overskriften begge steder lyder: «Israels ambassadør kaller nordmenn for etterkommere av Quisling.»

Dagsavisen kan ikke vise til annet eksempel enn at ambassadør Raphael Schutz skriver om én nordmann, Ole Ingvald Hansen, at han er etterkommere av Quisling. Til Hansen skrev Schutz 1. april i kommentarfeltet på sin Facebook-side: «Løgnindustri og ren antisemittisme som man må forvente fra en etterkommer av Quisling.» Kort tid senere la Schutz til: «Qusling ville vært stolt av deg.»

Da journalist Ida Madsen Hestman kontaktet Schutz, bekreftet han at han hadde skrevet dette.

– Når nordmenn sier Israel er en illegal stat, og sammenligner oss med nazistene, bør dere være forsiktige, for dere har tross alt et mørkt kapittel i deres historie, svarte ambassadøren, ifølge journalisten.

Så vrir journalisten på det.

– Du mener fortsatt at alle nordmenn er etterkommere av landsforræderen Quisling?

Og så gjengir hun følgende svar fra ambassadøren:

– Ja, det mener jeg. Nordmenn bør være varsomme med å bli for ytterliggående. Dette er ingen akademisk debatt. Men jeg er på sikker grunn når jeg sier at det var flere nordmenn som samarbeidet med nazister under 2.verdenskrig med å sende jøder i konsentrasjonsleirer, enn det var nordmenn som aktivt jobbet for å redde jøder.

Etter at Dagsavisens artikkel ble publisert, har en leser stilt spørsmål til ambassadøren om dette.

– Dersom journalisten har sitert meg på at alle nordmenn er etterkommere av Quisling lyver hun rett og slett, skriver Schutz.

– Min Facebook-side er åpen for deg. Hvis du finner et sitat av meg hvor jeg har anklaget alle nordmenn for å være etterkommere av Quisling vil jeg pakke og forlate Norge. Men jeg har aldri sagt det eller tenkt det. Hvis media siterer meg på den måten har de gjort en uprofesjonell jobb, og det ville ikke være første gang, skriver Schutz.

– Mennesker som sier Israel ikke bør eksistere, at det er en illegal stat, at vi dreper palestiner for underholdning – de menneskene bør bli minnet om de tøffeste beskrivelser av den mørke fortid til sine fedre og bestefedre. Jeg mener det var mange flere nordmenn som entusiastisk samarbeidet med nazistene enn dem som risikerte sine liv for å redde jøder, fortsatte Schutz.

I en kort kommentar til MIFF tirsdag morgen gjentar ambassadør Raphael Schutz.

– Dagsavisens journalist lyver.

 

Ole Ingvald Hansen

Det hører med til historien at Ole Ingvald Hansen, som er tillitsvalgt i Fagforbundet og tidligere har vært varamedlem for Arbeiderpartiet i kommunestyret i Hammerfest, er blant de nett-debattanter som har kommet med de mest ekstreme demoniseringer av Israel de siste årene. Bloggen The New Antisemite publiserte noen eksempler i april 2015, men det finnes mange flere. Vi i MIFF husker ham best fra den gang han uttrykte sin drøm om at terrororganisasjonen IS skulle angripe Israel.

På Facebook-siden til Schutz har Ole Ingvald Hansen anklaget en tilfeldig kvinne for å være medlem av hirden. Etter at Hansen anklaget Israels ambassadør for å være mer lik Quisling, svarte ambassadøren:

– Yeah, yeah. Du [din sivilisasjon, forklarer ambassadøren senere] sparket mine foreldre fra Tyskland og gasset mine slektninger som var dumme nok til å forbli i landet og nå kaller du mitt tilfluktssted [Israel] ulovlig. Et råttent menneske, det er det du er.


Takk for at du leste hele artikkelen! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart