Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Brunbeising og kunnskapsløshet i Hamar Arbeiderblad

Faksmile av innlegg i Hamar Arbeiderblad lørdag 19. mai 2018.
Faksmile av innlegg i Hamar Arbeiderblad lørdag 19. mai 2018.
Leserbrev-skribent skriver om «Guds utvalgte» og «herrefolket».

De siste ukene har norske Israel-hatere mobilisert mer enn vanlig i leserbrevspaltene i norske aviser. Hamar Arbeiderblad (HA) har utmerket seg med å sette noe av det mest rabiate på trykk.

18. mai fikk Egil Fikke en artikkel på trykk med overskriften «Guds utvalgte dreper demonstranter». Han maner til boikott av Israel, og blander inn religiøse historier i sin argumentasjon. «Det er på en måte den bibelske fortellingen om gjetergutten David mot den råsterke Goliat. Bare at nå er det palestinerne som er David og Israel som er Goliat. De ser på seg selv som Guds utvalgte folk. Og nå har de også fått full ryggdekning fra den gale amerikanske presidenten. Er det ikke på tide å ta et oppgjør med dette herrefolket som så skamløst turer fram og tar seg til rette?»

Fikke prøver å brunbeise Israel, og sette landets ledere i bås med nazistene. Men han ser ut til å være blind for at hans egen oppfordring til «oppgjør» har sine tydelige ekko fra 1930-tallet.

Bare fire dager senere satte HA på nytt et innlegg på trykk hvor Israel ble satt i bås med nazistene. «Men styresmaktene i Israel har hele tiden (sic) hatt en blankofullmakt til å gjøre hva de vil mot palestinerne. De mangler bare gasskamrene,» skrev Erling Søstuen.

Ingen må tro at dette er isolerte tilfeller. Hele 32 prosent av den norske befolkningen mener Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig. 21 prosent mener det ikke kan bli fred så lenge staten Israel finnes.

Bare 31 prosent har kunnskap nok om andre verdenskrig eller Israels behandling av palestinerne til å avvise påstanden om nazi-likhet. 37 prosent mener det er umulig å svare. Bare 34 prosent tror det kan bli fred så lenge staten Israel finnes. 46 prosent svarer det er umulig å svare.

Disse ferske tallene fra HL-senterets rapport Holdninger til jøder og muslimer i Norge 2017 vitner om hvilket enormt behov det er for MIFFs informasjonsarbeid. Det kreves et omfattende arbeid over lang tid for å snu oppfatninger og holdninger i store deler av befolkningen. Vi står overfor sterke motkrefter med hundrevis av ansatte, titalls millioner kroner i budsjetter og de største mediene som lagspillere.

Vi kjemper ikke bare mot løgnpropaganda, men også mot kunnskapsløshet.

19. mai stod et superkort innlegg på trykk, ført i pennen av Ronald Bradal. «Foreningen Med Israel for fred (MIFF) bør snart døpe om sin organisasjon til Med Israel for kirkegårdsfred på Gaza.»

Tenker han virkelig på kirkegårdene hvor den islamistiske bevegelsen Hamas gravlegger sine medlemmer?


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart