Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Kirkens Nødhjelp og MAAN tar uforbeholden avstand fra alle former for terror

Kirkens Nødhjelp logo.
Kirkens Nødhjelp logo.
- Vår samarbeidspartner MAAN tar sterk avstand fra alt som har med terror å gjøre, sier Arne Grieg Riisnæs, kommunikasjonsrådgiver i Kirkens Nødhjelp.

Torsdag 28. juni ble det kjent, gjennom en australsk avis, at den palestinske hjelpeorganisasjonen MAAN Development Center i flere år har hatt en prosjektkoordinator som var en lederskikkelse i terrororganisasjonen PFLP. MIFF påpekte samme dag at MAAN har mottatt millioner av norske bistandsmidler og at Kirkens Nødhjelp oppgir dem som en av sine partnere.

Arne Grieg Riisnæs, kommunikasjonsrådgiver i Kirkens Nødhjelp, forteller at Kirkens Nødhjelps samarbeid med MAAN er nytt av året.

MAAN har opplyst til Kirkens Nødhjelp at terrorlederen Ahmed Abullah Al Adine avsluttet sin kontrakt med dem i desember 2017.

– Kirkens Nødhjelp har ikke støttet MAAN før i 2018, sier Grieg Riisnæs. Han forteller at Al Adine skal ha vært på en tidsbegrenset kontrakt, med prosjektlønn hundre prosent finansiert fra Australia.

– Ikke en krone fra Kirkens Nødhjelp eller norske skattemidler har gått til å lønne Al Adine, hevder Grieg Riisnæs.

– MAAN tar sterk avstand fra arbeidet Al Adine har gjort på sin fritid. MAAN tar avstand fra alt som har med terror å gjøre, sier Grieg Riisnæs.

I en e-post til MIFF skriver kommunikasjonsrådgiveren:

«MAAN er en internasjonalt meget velrespektert organisasjon som siden 1989 har drevet humanitært arbeid og fattigdomsbekjempelse. Organisasjonen får støtte fra myndigheter og donorer i en rekke land.

I likhet med MAAN selv, tar Kirkens Nødhjelp en selvsagt og uforbeholden avstand fra alle former for terror, og beklager sterkt det som har kommet fram om Al Adines virksomhet. I mange land støtter Kirkens Nødhjelp prosjekter og arbeid som aktivt motarbeider og bekjemper ekstremisme og terror.

Kirkens Nødhjelp har terrorproblematikken høyt oppe på vår agenda. Vi har klare retningslinjer og prosedyrer, og har i den senere tid blant annet gått til innkjøp av et verktøy som screener alle våre ansatte opp mot eventuell terrortilknytning/virksomhet. En screening som også vil omfatte våre partnere.»

Ifølge Daily Telegraph i Austrawlia har Al Adine jobbet for Maan siden 2012. Ifølge hans egen Facebook-side startet han engasjementet helt på slutten av 2012.

Det er uklart for MIFF hvordan en organisasjon som «tar avstand fra alt som har med terror å gjøre» kunne ha en prosjektkoordinator i arbeid år etter år når man ser hans aktivitet på Facebook.

På den åpne Facebook-profilen til Al Adine har han publisert logoen til terrororganisasjonen PFLP i ulike versjoner 26. februar 2016, 21. november 2016 og 14. januar 2017. Logoen viser for øvrig at Israel skal invaderes og utslettes. 23. februar 2012 publiserte Al Adine et bilde av den svenske kunstneren Lars Vilks med et kryss over og teksten «rasist og terrorist» på engelsk. 17. juli 2014 la han ut et bilde med teksten «I am a martyr».

PFLP står på terrorlisten til USA, EU, Canada og Israel. Screening er det sannelig bruk for.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart