Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norge må likebehandle Israel når det gjelder overvåkning og kritikk i konflikt- og krigssituasjoner

Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)
Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)
Lik og del om du er enig!

I desember 2017 kom en oppdatert rapport om antisemittisme i Norge fra Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter.

I rapporten ble et representativt utvalg i det norske folk presentert med en rekke påstander om konflikten mellom Israel og palestinerne. En av dem var påstanden: «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig.»

Hele 7 prosent svarte det «stemmer helt». I tillegg svarte 25 prosent at det «stemmer nokså godt». 37 prosent sier det er umulig og svare eller har ikke svart.

Bare 31 prosent av det norske folk har kunnskap nok om det som skjedde under andre verdenskrig, eller om det som skjer i Midtøsten i dag, til å kunne ta avstand fra påstanden. 21 prosent sier det «stemmer nokså dårlig» og 10 prosent sier det «stemmer ikke i hele det tatt».

Den arabiske befolkningen innenfor grensene av det tidligere britiske mandatområdet har tidoblet seg de siste hundre år. Forventet levealder i Gaza og på Vestbredden har økt fra 54 år i 1970 til 68 år i 1990 og til 73 år i 2015. I de europeiske land som nazistene kontrollerte i noen få år, ble to tredeler av den jødiske befolkningen utryddet i et industrielt massemord.

MIFF mener svarene på denne påstanden er et direkte resultat av norske massemediers snevre og ensidige dekning av konflikter hvor Israel er innblandet gjennom de siste tiår.

Men det skyldes også at norske myndigheter ikke likebehandler Israel når det gjelder overvåkning og kritikk i krigssituasjoner. – I forhold til hva som er vanlig ellers i verden, fulgte Israel reglene for krigføring «godt over gjennomsnittlig» under krigen på Gaza-stripen 2008/2009, mener seniorforsker Cecilie Hellestveit. Likevel gir Norge store millionoverføringer årlig til grupper som forsøker å ta israelske soldater og offiserer i den minste feil.

På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen, viste Afghanistan-undersøkelsen til Forsvaret fra februar 2013.

MIFF forventer at regjeringen

  • endrer støtteprofilen slik at Israel blir likebehandlet.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart