Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hvorfor strømmer tusener av nordmenn til Telenor Arena for å høre musiker med jødehat på repertoaret?

Roger Waters. (Foto: Guillermo Cadiz, flickr.com)
Tidligere Pink Floyd-medlem Roger Waters. (Foto: Guillermo Cadiz, flickr.com)
Roger Waters spiller på Telenor Arena 14. og 15. august.

Tusener av nordmenn har kjøpt billett for å høre Roger Waters på Telenor Arena 14. og 15. august. Tittelen på turnéen er «Us + Them».

Waters har en tendens til å dele verden i «oss» og «dem». «Oss», for Waters, er innbyggerne i alle landene han ikke boikotter, statene han ikke anklager for apartheid og ikke sammenligner med Nazi-Tyskland. «Dem» er israelerne. Det er bare dem han boikotter, anklager for apartheid og sammenligner med Nazi-Tyskland. Etter konserter har han latt publikum ødelegge store ballong-griser med davidsstjerne på, griser som etter Waters egen forklaring representerer «ondskap».

I Tyskland er det ledere som gjenkjenner antisemittisme når de ser den. Dieter Reiter, ordfører i München, sier Waters ikke vil få holde konsert i kommunens konsertanlegg i framtiden.

– Hans antisemittiske oppvigleri er ikke velkommen til München, skrev Reiter i en pressemelding i juni.

Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair mener Waters har gjort seg skyldig i antisemittisk retorikk når han sammenligner Israel og Nazi-Tyskland.

– Kritikken Waters retter mot Israel er så latterlig, den når et punkt hvor den er grunnleggende fiendtlig mot ideen at det jødiske folk skal ha et hjemland, sier Blair.

«Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk,» er oppført som et eksempel på antisemittisme i arbeidsdefinisjonen til International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) som Norge og 24 EU-land har stilt seg bak.

Filmskaper Ian Halperin har jobbet med en dokumentar om Waters. Han mener artistens mangeårige kamp mot Israel ikke bare handler om den israelske politikken.

– Jeg har intervjuet musikere som har jobbet med ham i en årrekke og det de sa var alarmerende. De påstår at han har vært anti-jødisk i over 25 år. Mannen har helt klart en agenda, sier Halperin i et intervju med Jerusalem Post.

– Å sammenligne Israel med Nazi-Tyskland var den største fornærmelsen til minne av de seks millionene uskyldige jøder som døde. Det viser meg at han er en antisemitt og at han har en agenda ikke bare mot Israel, men mot det jødiske folk, sier Halperin til Ha’aretz.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart