Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dagen da NRK oppdaget at PA misbruker menneskerettighetene, og hva NRK ikke tok med

GNRD ble fremstilt som en norsk menneskerettighetsorganisasjon, men bak det hele stod palestinsk etterretning. (Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 5. september 2018)
GNRD ble fremstilt som en norsk menneskerettighetsorganisasjon, men bak det hele stod palestinsk etterretning. (Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 5. september 2018)
I samarbeid med norsk-palestinsk Arbeiderparti-politiker startet palestinsk etterretning «norsk menneskerettighetsorganisasjon».

Norsk bistandssjef fikk støtte fra palestinsk etterretning, meldte NRK onsdag 5. september. NRK skriver:

«17. september må Loai Deeb møte i Stavanger tingrett. Norskpalestineren er tiltalt for å ha underslått og hvitvasket 10 millioner kroner fra sin egen menneskerettighetsorganisasjon, som nå er konkurs.

Mye står på spill for det tidligere avisbudet, som har gjort eventyrlige sprang på karrierestigen. På få år bygde han opp en verdensomspennende menneskerettighetsorganisasjon fra hovedkontoret i Stavanger. På høyden hadde Global Network for Rights and Development (GNRD) 140 ansatte og kontorer i syv land. Fra å levere aviser på Jæren fikk flyktningen fra Palestina millioninntekter og presidenttittel. I toppåret 2015 hadde Loai Deeb flere millioner kroner i skattbare inntekter. En stor del av inntektene kom fra andre kilder enn GNRD-lønna.

Til tross for beskyldninger om det motsatte, har stavangermannen hardnakket hevdet at GNRD var nøytral og upartisk. I dag kan NRK avsløre at den norske organisasjonen, som drev med menneskerettigheter og utvikling, i oppstartsårene hadde tette bånd til palestinsk etterretning.»

NRK har dokumenter som viser at Loai Deeb fikk palestinsk diplomatpass og at en palestinsk etterretningsoffiser var oppført som styremedlem i GNRD. En sveitsisk kasserer opplyser at startkapitalen til GNRD kom fra «Palestina».

– Vi gjorde det for å kjempe mot den israelske okkupasjonen av Palestina. Vi trengte en stemme og en stor organisasjon som kunne gi oss makt i FN og på den internasjonale arenaen, sier en kilde i palestinsk etterretning til NRK.

Deeb sier til NRK at ingenting av dette er sant. Deebs forsvarsadvokat Kjell Brygfjeld vil ikke la seg intervjue, det vil heller ikke noen representanter for palestinske selvstyremyndigheter. Generalsekretær i Amnesty sier til NRK at han aldri har sett et grovere eksempel på misbruk av en menneskerettighetsorganisasjon.

Det var på tide at NRK oppdaget at palestinske myndigheter er villig til å misbruke det aller meste – inkludert menneskerettighetene – i sin politiske kamp mot Israel.

 

Hva NRK ikke tok med

Det er flere koblinger som NRK unnlot å gjøre i sine nettsaker og i Dagsrevyen.

Det nevnes ikke med et ord at Loai Deeb var kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Sola kommune i fire år. NRK har selv meldt dette tidligere.

Det nevnes heller ikke at blant andre Kirkens Nødhjelp, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, KFUK-KFUM Global, Stiftelsen Karibu, Kvekerhjelp og Sabeels venner i Norge samarbeidet med Loai Deeb i hans politiske angrep mot Israel. På nettsiden til Kirkens Nødhjelp ligger et brev som ble sendt til den norske regjeringen 9. juli 2014,  hvor Deeb er en av syv underskrivere.

«La oss håpe at Kirkens Nødhjelp, Mellomkirkelig råd og de andre arrangørene av Kirkeuka etterhvert oppdager hvilke krefter de har gjort seg selv til heiagjeng for,» skrev MIFF i 2015.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart