Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fædrelandsvennens skylapper

Fædrelandsvennen kritiserte MIFF i lederartikkel 12. oktober 2018. (Skjermdump fra fvn.no)
Fædrelandsvennen kritiserte MIFF i lederartikkel 12. oktober 2018. (Skjermdump fra fvn.no)
Hvis OD handler om å «hindre radikalisering», hvorfor bruke slike ekstreme palestinske stemmer som går sterkt imot en løsning?

Fædrelandsvennen hevder Med Israel for fred (MIFF) «fremstår som et talerør for det nasjonalistiske ytre høyre i israelsk politikk». Reaksjonen i lederartikkelen fredag 12. oktober kommer fordi MIFF påpeker at inntektene i årets Operasjon Dagsverk går til mottakere som arbeider for å gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat.

Dette bare feier Fædrelandsvennen til side, uten å komme med saklige argumenter. MIFF går derimot til kilden. Mottakerne av årets OD-penger ser det som en «hellig rett» at minst 7 millioner palestinere skal kunne strømme inn gjennom Israels grenser slik at verdens eneste jødiske stat blir borte. «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skriver YWCA Palestine på sine nettsider. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etableringen av en [palestinsk] stat,» skriver de videre.

Det er ikke bare høyresiden i Israel som avviser palestinernes krav om å flytte 7 millioner palestinere inn i Israel – det blir avvist fra venstre til høyre, også av det mest venstreorienterte jødiske partiet Meretz. Nasjonalt selvmord, kaller de det. At en pro-israelsk gruppe i Norge reagerer når norske skolebarn må gi penger til å styrke arbeidet for nasjonalt selvmord i Israel, bør ikke komme som en overraskelse.

Fædrelandsvennen skriver så fint om traumebehandling og utdanning, men har kanskje ikke sett filmene som Operasjon Dagsverk har lagt ut om årets prosjekt? OD bruker Ahed Tamimi og Janna Jihad, som begge kjemper for en framtid uten Israel. De hyller terrorleder Hassan Nasrallah, tar til orde for selvmordsangrep og skriker «fra elven til havet skal Palestina bli fri». Hvis OD handler om å «hindre radikalisering», hvorfor bruke slike ekstreme palestinske stemmer som går sterkt imot en løsning?

I forrige uke innrømmet KFUK-KFUM Globals leder at penger de får fra OD til annet hjelpearbeid vil frigjøre midler til deres kamp for «bred økonomisk boikott av Israel». Det er som MIFF har påpekt siden mars: 1. november skal norske skoleelever gi over 20 millioner kroner til organisasjoner som vil utsulte og utarme Israel.

Hvis Fædrelandsvennen hadde tatt av skylappene, ville de sett at alle som er opptatt av fred for begge folkeslag bør droppe årets Operasjon Dagsverk.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart