Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Fædrelandsvennen kritiserte MIFF i lederartikkel 12. oktober 2018. (Skjermdump fra fvn.no)
Fædrelandsvennen kritiserte MIFF i lederartikkel 12. oktober 2018. (Skjermdump fra fvn.no)

Fædrelandsvennens skylapper

Hvis OD handler om å «hindre radikalisering», hvorfor bruke slike ekstreme palestinske stemmer som går sterkt imot en løsning?

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Fædrelandsvennen hevder Med Israel for fred (MIFF) «fremstår som et talerør for det nasjonalistiske ytre høyre i israelsk politikk». Reaksjonen i lederartikkelen fredag 12. oktober kommer fordi MIFF påpeker at inntektene i årets Operasjon Dagsverk går til mottakere som arbeider for å gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat.

Dette bare feier Fædrelandsvennen til side, uten å komme med saklige argumenter. MIFF går derimot til kilden. Mottakerne av årets OD-penger ser det som en «hellig rett» at minst 7 millioner palestinere skal kunne strømme inn gjennom Israels grenser slik at verdens eneste jødiske stat blir borte. «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skriver YWCA Palestine på sine nettsider. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etableringen av en [palestinsk] stat,» skriver de videre.

Det er ikke bare høyresiden i Israel som avviser palestinernes krav om å flytte 7 millioner palestinere inn i Israel – det blir avvist fra venstre til høyre, også av det mest venstreorienterte jødiske partiet Meretz. Nasjonalt selvmord, kaller de det. At en pro-israelsk gruppe i Norge reagerer når norske skolebarn må gi penger til å styrke arbeidet for nasjonalt selvmord i Israel, bør ikke komme som en overraskelse.

Fædrelandsvennen skriver så fint om traumebehandling og utdanning, men har kanskje ikke sett filmene som Operasjon Dagsverk har lagt ut om årets prosjekt? OD bruker Ahed Tamimi og Janna Jihad, som begge kjemper for en framtid uten Israel. De hyller terrorleder Hassan Nasrallah, tar til orde for selvmordsangrep og skriker «fra elven til havet skal Palestina bli fri». Hvis OD handler om å «hindre radikalisering», hvorfor bruke slike ekstreme palestinske stemmer som går sterkt imot en løsning?

I forrige uke innrømmet KFUK-KFUM Globals leder at penger de får fra OD til annet hjelpearbeid vil frigjøre midler til deres kamp for «bred økonomisk boikott av Israel». Det er som MIFF har påpekt siden mars: 1. november skal norske skoleelever gi over 20 millioner kroner til organisasjoner som vil utsulte og utarme Israel.

Hvis Fædrelandsvennen hadde tatt av skylappene, ville de sett at alle som er opptatt av fred for begge folkeslag bør droppe årets Operasjon Dagsverk.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart