Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

LO blir stående alene og deres ekstreme Israel-politikk skaper «sjokk» hos internasjonale kamerater

LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)
LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)
Norske LO blir stående helt eller nesten helt alene i sin kamp for internasjonal boikott av Israel.

Det gikk som MIFF skrev på forhånd at det ville gå: Tirsdag 4. desember dummet norske LO seg ut for en hel fagorganisert verden.

Da LOs leder Hans-Christian Gabrielsen fikk ordet i plenum på kongressen til Den internasjonale faglige samorganisasjonen (IFS) i København, brukte han taletiden til å fremme LOs forslag om internasjonal boikott av Israel, skriver FriFagbevegelse. Men talen må ha hatt svært liten overbevisningskraft, for norske LO blir stående helt eller nesten helt alene om denne ekstreme politikken.

LOs eget organ formulerer det slik: «Selv om Gabrielsen fikk applaus for sitt innlegg, er det lite som tyder på at dette forslaget kommer til å få flertall når det kommer opp til avstemning fredag.»

Tirsdag 4. desember arrangerte norske LO et eget temamøte om «Palestina-spørsmålet» sammen med ni andre fagbevegelser. MIFF gjengir fra FriFagbevegelse:

«Selv om alle arrangørorganisasjonene var svært opptatte av Palestina-spørsmålet var det ingen som tok til orde for å støtte LOs forslag om boikott.

Marcus Strohmeier fra ÖGB, østerriksk LO, tok ordet og advarte mot vedtaket. ÖGB er en organisasjon som ligner på de nordiske Loene, og det har alltid vært gode forbindelser mellom ÖGB og LO i Norge.

 

Sjokkert

– Vi mener at en boikott vil føre til en radikalisering av situasjonen. Norsk LO er vår venner, men i denne saken kan vi ikke følge forslaget, sa Strohmeier, og føyer til at de ble sjokkert da de fikk høre om vedtaket fra LO-kongressen.

Det ser heller ikke ut til at den øvrige nordiske fagbevegelsen støtter det norske forslaget.»

LO må innse at deres anti-israelske politikk er ekstrem. Ikke bare går LO inn for boikott, de støtter også uttrykkelig et politisk krav som vil gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart