Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) vil ikke vedta definisjon på antisemittisme

Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)
Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)
- Det er ikke naturlig for oss, skriver styreleder Rode Margrete Hegstad.

I framtiden vil en overordnet europeisk ungdomsorganisasjon felle sin dom over dem dersom de bruker dobbeltstandard mot Israel eller nekter det jødiske folkets rett til selvbestemmelse, skrev MIFF 4. januar. Vi viste til en lang rekke eksempler hvor norske ungdomsorganisasjoner har forsyndet seg i dette de siste årene.

24. november vedtokgeneralforsamlingen i European Youth Forum (YFJ) resolusjonen Combating Antisemitsim, Young People’s responsibility. YFJ representerer over 40 nasjonale ungdomsråd og over 60 internasjonale ungdomsorganisasjoner. Et av medlemmeneer norske Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU).

Resolusjonen til European Youth Forum oppmuntrer sine medlemsorganisasjoner til å vedta arbeidsdefinisjonen av antisemittisme og gi offentlig fordømmelse basert på definisjonen. De ber også sine medlemmer om å gi passende korreks når antisemittisk formidling eller handling kommer fra ungdommer og ansatte i sine underordnede medlemsorganisasjoner.

MIFF har kontaktet LNU for å høre hvordan de vil følge opp vedtaket i EYF overfor norske medlemsorganisasjoner. «Kommer LNU til å følge opp resolusjonen (punkt III side 2) og vedta IHRAs arbeidsdefinisjon på antisemittisme med dets eksempler (side 3 og 4)?» skrev MIFF i e-post til LNUs ledelse og kommunikasjonsavdeling 19. desember.

  1. januar kom svaret som vi gjengir i sin helhet:

«Hei,

Takk for din henvendelse. Det stemmer at European Youth Forum, som er LNUs europeiske paraplyorganisasjon, vedtok en resolusjon om bekjempelse av antisemittisme på sin generalforsamling nå i høst. LNU er medlem av European Youth Forum, men vi er ikke bundet av deres vedtak og det er heller ikke vanlig at vi følger opp vedtakene ved å gjøre dem til vår egen politikk (på samme måte er det ikke vanlig at LNUs medlemsorganisasjoner følger opp politiske vedtak i LNU). På generalforsamlingen ble det vedtatt en rekke ulike resolusjoner, og det er flere av disse som omhandler temaer vi i LNU ikke jobber med. Som paraplyorganisasjon for nesten 100 barne- og ungdomsorganisasjoner jobber vi kun med saker som omhandler deres felles interesser, som rammevilkår, støtte til organisasjonene og tilgang til lokaler. Det er ikke naturlig for oss i LNU å vedta en definisjon av antisemittisme eller å be våre medlemsorganisasjoner om å vedta definisjonen, da det ikke er et tema vi i LNU jobber med.

Håper det ga deg svar på spørsmålet ditt.

Med vennlig hilsen

Rode Margrete Hegstad

Styreleder

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU)»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart