Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)
Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)

European Youth Forum: Norske ungdomsorganisasjoners dobbeltstandard mot Israel er antisemittisme

Når norske ungdomsorganisasjoner hevder det jødiske folkets rett til selvbestemmelse er rasistisk, eller dømmer Israel med dobbeltstandard, er det eksempel på antisemittisme.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF), Norsk Folkehjelp Ungdom, Norges KFUK-KFUM, Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og de andre over 90 medlemmene av Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) må følge nøye med. I framtiden vil en overordnet europeisk ungdomsorganisasjon felle sin dom over dem dersom de bruker dobbeltstandard mot Israel eller nekter det jødiske folkets rett til selvbestemmelse.

24. november vedtok generalforsamlingen i European Youth Forum (YFJ) resolusjonen Combating Antisemitsim, Young People’s responsibility. YFJ representerer over 40 nasjonale ungdomsråd og over 60 internasjonale ungdomsorganisasjoner. Et av medlemmene er Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar.

 

Vedtok definisjon på jødehat

European Youth Forum forplikter seg til å bekjempe antisemittisme «i alle dets former». I resolusjonen slutter de seg til arbeidsdefinisjonen av antisemittisme vedtatt av 31 medlemsstater i Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) i 2016. European Youth Forum understreker at de stiller seg bak «alle eksemplene» i definisjonen.

IHRA-definisjonen sier manifestasjoner av antisemittisme «kan inkludere angrep mot staten Israel, der den oppfattes som et jødisk kollektiv». Kritikk av Israel lignende den som blir rettet mot ethvert annet land kan ikke bli regnet som antisemittisme, men definisjonen nevner som særskilt eksempel på antisemittisme «bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater». Andre eksempler er:

  • Benekting av det jødiske folks rett til selvbestemmelse, for eksempel ved å hevde at staten Israels eksistens er rasistisk.
  • Bruk av symboler og bilder forbundet med klassisk antisemittisme (for eksempel anklager om at jødene drepte Jesus eller at de bruker ikke-jøders blod i sine ritualer) for å beskrive Israel eller israelere.
  • Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk.
  • Å holde jøder kollektivt ansvarlige for statens Israels handlinger.

European Youth Forum oppmuntrer sine medlemsorganisasjoner til å vedta arbeidsdefinisjonen av antisemittisme og gi offentlig fordømmelse basert på definisjonen. De ber også sine medlemmer om å gi passende korreks når antisemittisk formidling eller handling kommer fra ungdommer og ansatte i sine underordnede medlemsorganisasjoner.

19. desember kontaktet MIFF ledelsen i norske LNU for å høre om de kommer til å følge opp resolusjonen. Vi har ved publisering 4. januar ikke mottatt noe svar.

 

Eksempler fra norske ungdomsorganisasjoner

Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) kommer til å få en stor jobb når de skal slå ned på all dobbeltstandard rettet mot Israel i sine medlemsorganisasjoner. Her er bare noen eksempler fra de siste årene.

Det er på høy tid europeiske ungdomsledere ser nærmere på hva som foregår i norske ungdomsorganisasjoner.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart