Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

European Youth Forum: Norske ungdomsorganisasjoners dobbeltstandard mot Israel er antisemittisme

Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)
Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)
Når norske ungdomsorganisasjoner hevder det jødiske folkets rett til selvbestemmelse er rasistisk, eller dømmer Israel med dobbeltstandard, er det eksempel på antisemittisme.

Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF), Norsk Folkehjelp Ungdom, Norges KFUK-KFUM, Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og de andre over 90 medlemmene av Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) må følge nøye med. I framtiden vil en overordnet europeisk ungdomsorganisasjon felle sin dom over dem dersom de bruker dobbeltstandard mot Israel eller nekter det jødiske folkets rett til selvbestemmelse.

24. november vedtok generalforsamlingen i European Youth Forum (YFJ) resolusjonen Combating Antisemitsim, Young People’s responsibility. YFJ representerer over 40 nasjonale ungdomsråd og over 60 internasjonale ungdomsorganisasjoner. Et av medlemmene er Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar.

 

Vedtok definisjon på jødehat

European Youth Forum forplikter seg til å bekjempe antisemittisme «i alle dets former». I resolusjonen slutter de seg til arbeidsdefinisjonen av antisemittisme vedtatt av 31 medlemsstater i Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) i 2016. European Youth Forum understreker at de stiller seg bak «alle eksemplene» i definisjonen.

IHRA-definisjonen sier manifestasjoner av antisemittisme «kan inkludere angrep mot staten Israel, der den oppfattes som et jødisk kollektiv». Kritikk av Israel lignende den som blir rettet mot ethvert annet land kan ikke bli regnet som antisemittisme, men definisjonen nevner som særskilt eksempel på antisemittisme «bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater». Andre eksempler er:

  • Benekting av det jødiske folks rett til selvbestemmelse, for eksempel ved å hevde at staten Israels eksistens er rasistisk.
  • Bruk av symboler og bilder forbundet med klassisk antisemittisme (for eksempel anklager om at jødene drepte Jesus eller at de bruker ikke-jøders blod i sine ritualer) for å beskrive Israel eller israelere.
  • Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk.
  • Å holde jøder kollektivt ansvarlige for statens Israels handlinger.

European Youth Forum oppmuntrer sine medlemsorganisasjoner til å vedta arbeidsdefinisjonen av antisemittisme og gi offentlig fordømmelse basert på definisjonen. De ber også sine medlemmer om å gi passende korreks når antisemittisk formidling eller handling kommer fra ungdommer og ansatte i sine underordnede medlemsorganisasjoner.

19. desember kontaktet MIFF ledelsen i norske LNU for å høre om de kommer til å følge opp resolusjonen. Vi har ved publisering 4. januar ikke mottatt noe svar.

 

Eksempler fra norske ungdomsorganisasjoner

Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) kommer til å få en stor jobb når de skal slå ned på all dobbeltstandard rettet mot Israel i sine medlemsorganisasjoner. Her er bare noen eksempler fra de siste årene.

Det er på høy tid europeiske ungdomsledere ser nærmere på hva som foregår i norske ungdomsorganisasjoner.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart