Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fylkesleder i AUF kommer hjem fra Vestbredden med jødehets

Skjermdump fra blogginnlegget til Kai Steffen Østensen, fylkesleder for AUF i Vest-Agder.
Skjermdump fra blogginnlegget til Kai Steffen Østensen, fylkesleder for AUF i Vest-Agder.
Kai Steffen Østensen bruker ordet sannhet 13 ganger i en kort artikkel. Men bildet han formidler er langt unna sannheten.

Kai Steffen Østensen er fylkesleder for AUF i Vest-Agder. I påsken var han på rundreise med Fellesutvalget for Palestina på Vestbredden. Det er kanskje ikke noen bombe at han kommer hjem som en jødehetser.

«Pappa har lært meg å høre alles sider for at man skal kunne uttale seg,» skriver Østensen. Likevel gjengir han anklager om at israelere med overlegg og ondskap skal ha slått en palestinsk kvinne i magen slik at hun mistet babyen hun gikk gravid med – ikke bare én, men to ganger. «Hans to ufødte barn er drept. Det er da jeg faller sammen. De er slått ihjel. Med rå ondskap,» dømmer Østensen. Han ser ikke ut til å ofre en tanke om at bildet kanskje var mer sammensatt. Han nevner ikke at denne palestinske aktivisten siden har fått minst fire barn. Han tar ikke med, som aktivisten selv innrømmet til en gruppe i 2011, at en domstol fant at bosettere ikke var ansvarlig for konens spontanaborter. Nei, i stedet hevder Østensen at «palestinske damer opplever det hver uke». Det er utrolig at det går an å lyve så mye i en artikkel som nevner «sannhet» 13 ganger.

 

Lyver om muren

Israels sikkerhetsbarriere på Vestbredden kaller Østensen «Berlinmuren 2.0». Så forblindet kan man bli. Berlin-muren ble bygd av et kommunist-regime for å hindre egne innbyggere å flykte UT, og dermed skade regimets renommé. Israels mur (som i hovedsak er gjerde) er bygd for å beskytte egne innbyggere, ikke minst jødiske flyktninger fra kommunistregimer og arabiske land, og hindre fiendtlige elementer fra å ta seg INN for å skade dem.

Muren tar bort fra palestinerne «friheten til å leve», hevder Østensen. Han glemmer at voldsnivået på Vestbredden har falt dramatisk etter at barrieren ble bygget. Sikkerhetsbarrieren har gitt tusener av mennesker som ellers ville blitt drept frihet til å leve.

 

Lyver om etnisk rensning

Så følger Østensens aller groveste løgn: «Sannheten er at jødene som en gang ble renset ut av det nazistiske samfunnet, i dag står flere av dem bak den moderne verdens største etniske rensing.» Dette er jødehets av verste sort. Den palestinske befolkningen i landområdene som i dag er Gaza, Israel og Vestbredden har økt med en faktor på ti de siste hundre årene. Folkeveksten fortsetter også i dag i minst samme tempo.

Østensen nevner ikke med et ord at de arabiske brødre og fettere til de palestinske aktivistene de møtte har gjennomført en storstilt etnisk rensning av jøder fra arabiske land. I 1948 ble jødene som bodde på Vestbredden og i Øst-Jerusalem renset bort til siste mann og kvinne. AUF-lederen nevner ikke hvordan kristne, i siste halvdel av han eget liv, er blitt jaget ut av Irak i milliontall. Han virker ukjent med den lange listen av etniske rensninger i moderne tid, hvor mange hadde dødstall og flyktningetall som langt overgår noe som er sett i krigene mellom Israel og de palestinske naboene.

Østensen trekker paralleller til nazistene og omtaler jøder som «dagens gjerningsmenn». Noen jøder kjemper for palestinernes rettigheter, skriver han, men «resten bruker tåregass, nattrazziaer og svære maskingevær som motsvar».

AUF-lederen hevder Israel «systematisk ønsker» å kutte vanntilførselen til palestinske områder. Han nevner ikke at det er Israel som har bygd vannsystemet på Vestbredden etter 1967, og gitt palestinerne dramatisk mye mer tilgang til vann.

Hebron kaller Østensen for «spøkelsesbyen». Om ikke noe annet kan avsløre propagandatonen i artikkelen, så er det vel dette. Hebron er den største palestinske byen på Vestbredden, med mellom 175.000 og 250.000.

 

Ondskapens øye

AUF-lederen avslutter slik:

«Jeg har sett ondskapen i øyet og jeg har sett hvordan staten Israel bruker det gamle testament til å politisk, administrativt og militært kolonisere det som en gang var et hellig sted. Nå er det landet Helvete på jord for flere millioner. Jeg kan si det, fordi jeg har sett det, og fordi jeg er pro-Palestina.»

Jeg vet ikke når Østensen mener dette landområdet var et hellig sted. Da det ble erobret av jødiske stammer og var sentrum for et jødisk kongedømme gjennom flere århundrer i det siste årtusen f.Kr.? Var det hellig da romerne okkuperte området? Var det hellig da muslimske styrker okkuperte området? Hva gjør det mindre hellig i dag, når jøder igjen har gjenvunnet kontroll over området?

Selvsagt er situasjonen for mange palestinere på Vestbredden tøff. Dessverre velger deres ledere å videreføre konflikten i tiår etter tiår ved å avvise at Israel skal forbli en jødisk stat. Det gjør det ikke bedre at selvstyremyndighetene er gjennomkorrupte, og de politiske frihetene og rettighetene er magre. Men spør man FN, noe jeg regner med at AUF-lederen gjerne er med på, er ikke situasjonen et helvete. På 2014-rangeringen over levekår kom «Palestina» på 107. plass av i alt 187 land. Indonesia, Egypt, Bolivia, Moldova, Filippinene og Sør-Afrika er land som ligger blant de første elleve land som kommer etter «Palestina».

I 2010 rangerte Forbes-magasinet 155 land etter ”happiness” (lykke), bygd på omfattende meningsmålinger om hvordan folk i det enkelte land selv opplever sin situasjon. Her lå israelerne på delt 8. plass sammen med Canada, Australia og Sveits! Palestinerne lå på plass nr. 96 – det er slik de selv opplever det når de ikke krisemaksimerer foran kameraene til norske besøkende på solidaritetsbesøk. Tyrkia lå på plass 103, Egypt og Syria på delt 115.-plass, for å sammenligne med noen.

Når kommer Østensen hjem fra noen av disse landene og velger «Ondskapens ansikt» som overskrift for sitt blogginnlegg? Nei, slike overskrifter forbeholdes nok bare når pekefingeren rettes mot Israel og jødenes stat.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart