Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Barnefilm som fremstiller terrorangrep som «magiske» skal gjøre skam på Norge i Danmark

En av replikkene i Tårnet: - Vil du at jeg skal bli selvmordsbomber? – Bare ikke spreng deg selv i luften her foran barna, er svaret. (Skjermdump fra Tårnet)
En av replikkene i Tårnet: - Vil du at jeg skal bli selvmordsbomber? – Bare ikke spreng deg selv i luften her foran barna, er svaret. (Skjermdump fra Tårnet)
Fra og med denne helgen skal danske barn serveres hyllest av terrorgruppen PFLP og makaber humor om selvmordsangrep.

Torsdag 4. april hadde animasjonsfilmen Tårnet premiere i Danmark. Filmen er laget av den norske regissøren Mats Grorud. Den sukkersøte beskrivelsen av filmen som blir gitt i presentasjonen på danske kinoer stemmer lite med virkeligheten.

Gjennom en serie artikler høsten 2018 avdekket MIFF i Norge hva filmens budskap er. I en scene i filmen blir palestinske terrorangrep fra Libanon og inn i Israel framstilt som «magiske». Gjentatte ganger blir det vist en plakat for den marxistiske terrororganisasjonen PFLP.

Fredag 7. desember 2018 sendte MIFF en e-post til omlag 1400 ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet med advarsel mot filmen.

Filmen ble også slaktet av avisen iTromsø.

– Det er imidlertid overraskende at filmen ikke klarer å skape rom for selvstendige refleksjoner hos tilskueren, men nøyer seg med en unyansert fremstilling av kun den ene siden av saken. Dermed legger «Tårnet» seg nærmere politisk propaganda enn kunst, skrev anmelderen Frank Lande.

– Filmen Tårnet, som handler om palestinere i en flyktningleir i Libanon, er en propagandafilm som både gir den en feilaktig fremstilling av hva som skjedde da Israel ble opprettet i 1948 og fremmer en politikk som er til hinder for fred. Om vi skal tro filmen – og det gjør jo gjerne skolebarn – oppstod det palestinske flyktningproblemet utelukkende som følge av ondskap satt i system av israelerne. Filmen nevnte ikke med et ord at flyktningproblemet skyldtes en krig iverksatt av arabiske ledere for å kvele opprettelsen av Israel i fødselen. Slike kompliserende fakta skal man tydeligvis ikke belemre skolebarna med, sa nestleder i MIFFs hovedstyre, Morten Fjell Rasmussen.

– Ikke bare forteller filmen om at palestinere i Libanon drømmer om å flytte til Israel, hovedbudskapet i filmen går ut på at de bør få lov til det. Om man er ærlig med seg selv, skjønner man jo at dette ikke kan realiseres uten at Israel opphører å eksistere som jødisk stat, sier Rasmussen.

Filmen Tårnet har fått minst 3,3 millioner kroner i offentlig støtte i Norge.

Fra april 2018 har MIFF hatt nettside og Facebook-side på dansk. Gjennom våre kanaler kan vi nå ut til titusener av dansker med advarsel mot filmen. De skal vite at det ikke bare kommer grov løgnpropaganda mot Israel fra Norge, men også sannhet og gode ord.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart