Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Letnes: – Midtøsten er et område for muslimer, Israel står bak de fleste problemer

Bahareh Letnes på TV2 Nyhetskanalen søndag 22. september 2019. (Skjermdump fra TV2)
Per Sandbergs iransk-norske samboer Bahareh Letnes demoniserte Israel på TV2 Nyhetskanalen søndag.

Tidligere FrP-politiker Per Sandberg og hans iransk-norske samboer Bahareh Letnes var gjester i TV2 Nyhetskanalens programpost «Avisrunden» søndag 22. september.

I en seksjon av programmet spurte TV2s programleder Øyvind Brigg om angrepene på saudi-arabiske oljeinstallasjoner og Irans rolle i dette.

– Vi har fullstendig misforstått situasjonen i Midtøsten. Iran er det landet som vil først og fremst skape fred i Midtøsten. Iran investerer så mye energi og penger for nemlig å ha fred i Midtøsten, svarte Letnes.

– Vil presteskapet i Iran ha fred i Midtøsten? spurte Brigg.

– Ja, selvfølgelig.

– Hvordan vet du det?

– Presteskapet oppfører seg mye bedre enn USA, Israel, Storbritannia, som står bak krigen i Jemen, står bak krigen i Libya, Afghanistan, Irak, Syria. Alle disse krigene var det nemlig USA, Israel og Saudi-Arabia som står bak. Iran har ikke angrepet noe land. De vil ha fred. For det første er Midtøsten et område for muslimer. Den eneste staten som ikke er muslimsk der, er Israel. Israel er det landet som er fienden mot muslimer.

Les MIFFs kommentar:
Oooooooops… Israel-demonisering til søndagsfrokost på TV2

TV2s andre programleder Elin Ludvigsen fortsatte å spørre om «retorikken som blir brukt», ikke retorikken som nettopp kom fra Letnes selv, men uttalelser av Irans utenriksminister Javier Zarif som hun omtalte som «veldig truende».

Sandberg begynte å svare, men Letnes avbrøt ham. «Jeg kan svare Per.»

– Dere tar feil. Iran har ikke truet, fortsetter Letnes.

– Iran truer ingen, Iran er lei av krig, la hun til.

– Men vi hørte det her Bahareh, innvendte Brigg, og henviste til sitater av Zarif.

– Dere snur det feil vei, svarte Sandberg.

– Iran er blitt truet med krig i 10, 15 og 20 år. Iran har bygd opp et forsvar. Det Zarif sier, er at Iran kommer til å forsvare seg hvis de blir angrepet. Det er ikke det samme som å true med krig. Det er ingen som vil ha krig. Iran vil ikke ha krig. USA vil ikke ha krig. Iran sier bare at de vil slå tilbake hvis de blir angrepet, sa Sandberg.

– Dette er kun forsvar, bryter Bahareh inn. Iran kommer til å forsvare seg skikkelig, slik at det nemlig blir en stor krig. Irans forsvar er utrolig sterkt. En krig mot Iran kommer til å være det dummeste valget politikere kan ta i vår tid.

– Vi kan konstatere at du følger meget godt med på Iran også fra utsiden, sier Brigg.

– Ja, siden jeg kom til Norge har jeg vært veldig opptatt av konflikten i Midtøsten. Det eneste jeg ønsker meg før jeg dør, er fred i Midtøsten. Mange spør hvorfor muslimene ikke kan leve sammen i fred. Det er feil. Det er Israel som ikke vil ha fred i Midtøsten. Vi i vestlige land er ensidige i konflikten i Midtøsten. Israel slipper unna med alt, og de står bak de fleste problemer i Midtøsten. Og de slipper lett unna.

– Nå skulle vi nesten hatt Israels ambassadør her, for de får ikke svare for seg nå, sier programlederne.

– Det er helt riktig, Bahareh er meget oppdatert på konflikten i Midtøsten, og det handler ikke bare om Iran, sa Sandberg.

Deretter fortsatte Sandberg å snakke om situasjonen i Jemen.

Programleder Elin Ludvigsen vendte tilbake med et kritisk spørsmål rettet mot Letnes: – Det er mye propaganda? Hva gjør du for å sikre deg at du ikke blir fanget av propagandaen?

– Jeg blir aldri fanget eller påvirket særlig av vestlige medier. Heldigvis kan jeg fem språk og leser nyheter på fem forskjellige språk. Og det er alltid forskjell på det som vestlige medier skriver, og det som asiatiske og arabiske, persiske medier skriver, svarte Letnes.

– Hva med iranske medier da, er de frie og uavhengige? spurte Brigg.

– Iranske medier skriver heller ikke alltid sannheten, men når det gjelder konflikten om Midtøsten vet jeg at Iran skriver stort sett det som er sannheten. Men vestlige media er ensidige, bevisst eller ubevisst, og detteliker jeg ikke. Til og med vestlige politikere er ensidige, og med det kan vi aldri skape fred.

– Nå er tiden ute, men du fikk siste ordet, avrunder programlederne og fortsetter å snakke om «Skal vi danse».

Se hele intervjuet med kommentarer av MIFFs daglige leder Conrad Myrland:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart