Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny grov løgn mot Israel fra Fagforbundets landsstyre

Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Anklager Israel for etnisk rensing i Øst-Jerusalem, i et område hvor den arabiske befolkningen er blitt femdoblet de siste 52 årene.

19. september publiserte landsstyret i Fagforbundet en resolusjon med overskriften Regjeringen må ta avstand fra Israels etniske rensing. «Israel okkuperte Øst-Jerusalem etter seksdagerskrigen i 1967, og annekterte byen i 1980. Siden har Israel gjort livet for palestinere i Øst-Jerusalem vanskeligere og vanskeligere. Målet ser ut til å være å fordrive palestinerne fra byen, for å oppnå at minst 70 prosent av Jerusalems innbyggere er jøder,» innleder fagforeningslederne.

«Landsstyret i Fagforbundet krever at den norske regjeringa arbeider internasjonalt for å stoppe den etniske rensinga av Øst-Jerusalem, og at den foreslår internasjonale, økonomiske straffetiltak mot Israel hvis de gjennomfører valgløftet om annektering av Jordandalen og områdene med ulovlige bosettinger på Vestbredden,» konkluderer resolusjonen.

Store Norske Leksikon skriver om etnisk rensing: «betegnelse for å fordrive en folkegruppe fra et nærmere angitt landområde ved hjelp av tvangsmidler, press eller frykt.»

Israel vant kontroll over hele Jerusalem i 1967. Den gang var det 67.609 muslimer og kristne i byen. For å forenkle, regner vi alle disse som arabere/ palestinere, selv om det blant både muslimer og kristne vil være mindre grupper som tenkte og tenker på seg selv med andre nasjonale identiteter (armenere, kurdere, tyrkiske, tsjerkessere etc.)

28 år senere hadde antallet arabere/ palestinere økt til 196.800, nesten en tredobling.

48 år senere hadde antallet arabere/ palestinere økt til 319.700, nesten en femdobling.

Det er dette Fagforbundets landsstyre kaller «etnisk rensing». Tro løgnen den som vil.

Andre kommentarer

Resten av Fagforbundets resolusjon beskriver situasjonen for palestinerne i Øst-Jerusalem på en ekstremt ensidig måte. De nevner ikke at Israel har tilbudt statsborgerskap til de arabiske innbyggerne i Jerusalem, heller ikke at dette tilbudet fremdeles står ved lag for dem som vil. De nevner ikke hvorfor Israel har bygd en sikkerhetsbarriere i området.

«På den okkuperte Vestbredden ekspanderer Israel med stadig nye bosettinger,» skriver Fagforbundet. Dette stemmer ikke. Til tross for 50 år med utbygging av israelske bosetninger er ikke arealet som bosetningene legger bånd på større enn 3 (tre!) prosent (ifølge Fagforbundet og Norsk Folkehjelp) eller 2,7 prosent (ifølge NRK). De siste 20 årene er det ikke etablert noen større nye bosetninger, og antallet boliger bygd i bosetninger har vært mye lavere under Netanyahus siste statsministerperioder enn under Oslo-prosessen på 1990-tallet.

Torsdag 30. mars 2017 publiserte NTB en artikkel med overskriften: Israel godkjenner ny bosetning for første gang på flere tiår. Israels utbygging etter 1997 har først og fremst kommet som fortetting i allerede etablerte bosetninger.

Israel avviser bestemt at bosetningene på Vestbredden er ulovlige. Det har vært jødisk bosetning i Judea og Samaria i flere tusen år og gjennom Palestinamandatet som ble vedtatt av Folkeforbundet i 1922 har det jødiske folket også fått folkeretten på sin side i bosetning av området, argumenter israelske myndigheter. Fagforbundet burde kanskje begynne med å stanse nordmenn fra ulovlig bosetning?

Resolusjonen føyer seg inn i et mønster fra Fagforbundet. I 2017 ville landsmøtet «stille Israel til ansvar for sine krigsforbrytelser». Saken skulle ikke bli prøvd for en domstol, dommen hadde Fagforbundet allerede felt over – den jødiske staten er skyldig.

Fagforbundet skriver så vakkert i sitt Prinsipp- og handlingsprogram 2013-2017 om «et sterkt vern mot diskriminering». De vil ha lovforbud og nulltoleranse for diskriminering i arbeidslivet. Med sine alliansepartnere vil de være aktive i kampen «mot all form for diskriminering». Dette arbeidet er endog «en prioritert oppgave». Ser ikke Fagforbundets medlemmer hvilken grusom diskriminering av verdens eneste jødiske stat de er med på?


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart