Netanyahu holdt tale på Hatzerim flybase torsdag 27. juni. (Foto Kobi Gideon/GPO)

LO-Aktuelt feilinformerer om Netanyahus valgløfte

Faktasjekk.

I LO-Aktuelt 9/2019 skriver journalist Anne Siri Renå: «I forbindelse med valget i Israel i september sa Benjamin Netanyahu at han vil annektere hele Vestbredden hvis han får fortsette som statsminister.»

Det er faktisk feil.

Netanyahu sa at han vil legge de israelske bosetningene på Vestbredden og Jordan-dalen under israelsk suverenitet. Bosetningenes innegjerdede eller patruljerte områder utgjør om lag 3 prosent av arealet av Vestbredden (ifølge Norsk Folkehjelp og Fagforbundet – LO-Aktuelt burde kunne ta deres informasjon for god fisk). Avgrensningen av Jordan-dalen som Netanyahu viste på et kart utgjør om lag 22,3 prosent av Vestbredden, ifølge den sterkt Netanyahu-kritiske organisasjonen Peace Now. Netanyahus valgløfte gjaldt altså ikke hele Vestbredden, men noe som sannsynligvis er godt under en tredel.

MIFF har kontaktet LO-Aktuelt og bedt om en korreksjon i neste utgave.

Oppdatering 14. oktober: LO-Aktuelt har lovet å rette opp feilen i neste utgave.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart