Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)
Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)

FrP stilte spørsmål ved Norsk Folkehjelps støtte til palestinsk organisasjon med terrorkobling

Se hele debatten fra Stortinget.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I februar leverte stortingsrepresentant Himanshu Gulati følgende interpellasjon til utviklingsministeren:

«Norges strenge retningslinjer gjør at flere organisasjoner ikke kan motta bistandsstøtte. UAWC på Vestbredden er en slik organisasjon, hvor økonomiansvarlig/administrerede direktør i desember ble arrestert for å ha vært involvert i gjennomføringen av terroraksjonen hvor en 17 år gammel israelsk jente ble drept. UAWC og lignende problematiske organisasjoner er del av et prosjekt som har mottatt over 50 mill. kroner fra Norsk Folkehjelp de siste fem årene. Av elleve partnere er det ifølge NGO Monitor minst seks organisasjoner som det er sterk grunn til å tro ikke ville kunne kvalifisere til norsk bistand pga. blant annet terrorkobling.

Hvordan sørger norske myndigheter for at organisasjoner som mottar norske bistandsmidler, ikke direkte eller indirekte kanaliserer norsk støtte til organisasjoner som virker mot norsk utenrikspolitikk og som selv vil være diskvalifisert fra å motta norsk bistand?»

Interpellasjonen ble behandlet i Stortinget 3. mars. Her kan du se hele debatten.

3. mars har Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, et innlegg i Aftenposten hvor hun forsvarer deres støtte til UAWC.

UAWC er kategorisert som landbruksfløyen av PFLP, en organisasjon som er definert av USA, EU, Canada og Israel som en terrororganisasjon. Les mer om UAWC hos NGO Monitor.

Stortingsrepresentantene Lars Haltbrekken (SV) og Åsmund Aukrust (Ap) deltok også i debatten i Stortinget i dag. I stedet for å støtte FrPs bekymring til Norsk Folkehjelps samarbeidspartner, anklaget de Gulati for å hente informasjon fra «mørke kroker» på internett og avviste NGO Monitors opplysninger uten noen konkrete eksempler på hva NGO Monitor måtte formidle som er feil.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart