Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Millioner av dine skattepenger går til ny propagandafilm mot Israel

«Det bliver en voldsomt uhyggelig film,» skriver en NFI-konsulent. (Illustrasjonsfoto: www.haaijk.nl, flickr)
Nå skjer det igjen.

I 2018 kom en animasjonsfilm med et tydelig budskap til norske barn: Palestinerne bør få lov til å gjøre slutt på Israel som en jødisk stat. Filmen fremstilte terrorangrep som «magiske» og inneholdt makaber humor om selvmordsangrep. Likevel fikk filmen flere millioner kroner i statsstøtte. «Tårnet er politisk propaganda,» konkluderte en norsk filmanmelder. MIFF advarte alle norske skoler mot å vise filmen til sine elever.

Nå skjer det igjen. På ny rulles millioner av kroner fra norske skattebetalere inn i et filmprosjekt med klar anti-israelsk agenda.

Filmen Hallelujah har allerede fått nær 3,3 millioner kroner i offentlig støtte. Norsk filminstitutt har i løpet av de siste årene bevilget til sammen 2.475.000 kroner i utviklings- og produksjonsstøtte. Midtnorsk Filmsenter har våren 2020 gitt produksjonstilskudd på 450.000 kroner, i 2018 ble det gitt 150.000 kroner i utviklingsstøtte. Den første støtten på 200.000 kroner ble gitt allerede i 2016.

Midtnorsk Filmsenter ble etablert i 2005 og eies av Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune. Norsk filminstitutt (NFI) er et norsk statlig organ for filmpolitikk og rådgiver i filmpolitiske spørsmål. Norsk filminstitutt er underlagt Kulturdepartementet.

MIFF har selvsagt ikke sett denne filmen, som fortsatt er under produksjon. Men vi vet allerede hvilken retning det tar. Regissør Tonje Hessen Schei er erklært tilhenger av kulturell boikott av Israel. I 2015 støttet hun Human Right Human Wrongs da de avviste en film fordi den kom fra Israel, ifølge Dagen. Ifølge NFI har Schei tidligere vært sjef for festivalen.

Da Hallelujah fikk støtte i 2016 ble den beskrevet slik: «Dokumentaren Hallelujah ser på den kristne støtten av staten Israel. Fra norske bestemødre som reiser på Løvhyttefest i Jerusalem, til større organisasjoner og politiske grupper.»

I 2018 var tonen skjerpet: «Hallelujah er en politisk thriller av bibelske dimensjoner som følger kristensionismens fotsoldater, frontmenn og politikere fra Jerusalems tempel til Det hvite hus i USA.»

Allerede i denne utviklingsfasen var man på vei over i fiksjonens verden. Det finnes som kjent ikke noe tempel i Jerusalem.

I 2020 heter det: «Hallelujah er en politisk thriller som omhandler amerikanske kristen-sionister og deres politiske og økonomiske støtte til staten Israel. Deres agenda er å fremskynde den bibelske profetien om Armageddon, som vil skape verdensomspennende kaos og ødeleggelser slik at Guds evige rike kan oppstå. Denne karakterdrevne filmen undersøker en farlig sammensmelting av politikk og religion.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Hallelujah vil bli en film som i bibelske dimensjoner avslører interessefellesskapet mellom religiøse, politiske og økonomiske krefter. En ekstremt modig film som vil vekke stor oppsikt både ute og hjemme.»

De norske bestemødrene er tilsynelatende fadet helt ut. I det ene øyeblikket blir filmen omtalt som «dokumentar», i det andre øyeblikket som «politisk thriller».

En NFI-konsulent skriver, ifølge Rushprint, om filmen: «Dette er en original og kompleks film med en tydelig tematik og en stærk vision. Jeg ser frem til at verdenssamfundet vil reagere og kommenterer på filmen, som jeg håber holder den standard, der er vist i udviklingen. Det bliver en voldsomt uhyggelig film.»

Det lukter anti-israelsk propaganda lang vei. Produsent for Hallelujah er UpNorth Film AS ved Christian Aune Falch. Totalbudsjettet ligger nå, ifølge Midtnorsk Filmsenter, på 10 millioner kroner. Hvis ikke noen filmkonsulenter var opptatt av å belønne anti-israelske propagandafilmer med dine skattepenger, ville denne filmen aldri blitt realisert.

– Synes du det er ok at dine skattepenger blir brukt på denne måten? Skriv JA eller NEI i kommentarfeltet under.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart