Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Solidaritet og medmenneskelighet = norsk boikott av Israel, ifølge Rødt.

I Rødt blir «medmenneskelighet» stavet «boikott av Israel»

I det ene øyeblikket skriver Rød Ungdom om «felles løsninger», i det andre øyeblikket om boikott.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Onsdag 15. april har Aftenposten tatt inn et debattinnlegg av Bård Marde-Fløyland (17), leder av Stavanger Rød Ungdom og styremedlem i Palestinakomiteen i Stavanger.

Det går galt allerede i overskriften: «Israel hindrer smitteverntiltak i Palestina». Sannheten er at israelske myndigheter har strukket seg langt for å bistå palestinske myndigheter i en felles kamp mot koronaepidemien. FNs spesialutsending Nickolay Mladenov beskrev samarbeidet som «utmerket» i et møte 26. mars. Også etter den tid har flere hundre tonn med medisinsk utstyr blitt levert til Gaza hver uke, inkludert testutstyr for Covid-19.

«Gaza er under blokade,» hevder Marde-Fløyland. Israel hindrer våpen og utstyr som kan misbrukes militært å komme inn til Gaza, men andre varetyper kommer inn etter kontroll. Ingen er tjent med at islamistiske terrororganisasjoner fritt kan bygge opp sine våpenlager.

Rød Ungdom-lederen anklager «israelske soldater for å ødelegge palestinske telt som er satt opp for å kunne drive medisinsk klinikk». Han sikter antakeligvis til en episode nord på Vestbredden 26. mars. Ifølge israelske myndigheter var det snakk om en ulovlig oppsatt vaktpost. Palestinske myndigheter eller internasjonale hjelpeorganisasjoner hadde ikke søkt om å bygge noe behandlingssenter for korona i området.

«I møte med covid-19 kan vi ikke møtes som fiender. Vi må finne felles løsninger på denne krisen,» skriver Marde-Fløyland, så fornuftig. Men i neste avsnitt fortsetter han: «Hvis vi nordmenn skal møte denne krisen med den solidariteten og medmenneskeligheten vi snakker om, så må den norske stat boikotte Israel.»

Det kan være greit å vite hvordan ungdommen i partiet Rødt ser på medmenneskelighet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart