Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvorfor regjeringen tar feil når de krever i FN at Israel skal oppgi atomvåpen

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og statsminister Erna Solberg
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og statsminister Erna Solberg. (Foto: Frode Overland Andersen/ Utenriksdepartementet, flickr)

Mandag 7. desember vedtok FNs generalforsamling en av sine mange årlige resolusjoner mot Israel. 153 stater stemte for krav til Israel om å «ikke utvikle, produsere, teste eller på annen måte skaffe seg atomvåpen». Seks land stemte imot – USA, Canada, Israel, Marshall-øyene, Micronesia og Palau.  24 land avstod fra å stemme, blant annet Norges nærmeste allierte land og europeiske stormakter som Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Italia.

Vårt naboland Danmark avstod også, men Norge sviktet nok en gang Israel ved å stemme for resolusjonen.

Det eneste landet som skiftet stemmestatus da en helt lik eller svært lignende resolusjon ble vedtatt i fjor, var Kroatia, som skiftet fra støtte til å avstå fra å stemme.

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide og hennes diplomater ser ut til å glemme Hvorfor Israel måtte utvikle atomvåpen.

  • Israel utviklet sine atomvåpen etter at de ble truet av Sovjetunionen og USA signaliserte at de ikke var inne under deres beskyttelsesparaply. Israel så også sine naboer ta i bruk masseødeleggelsesvåpen som giftgass. Norge har hatt den luksus å være under amerikarnes beskyttelsesparaply.
  • Israels atomvåpen skal først og fremst forhindre at motparten bruker masseødeleggelsesvåpen mot landet først. Dersom noen har brukt atomvåpen først mot Israel, er skaden allerede skjedd for Israels vedkommende. Fienden må derfor vente at Israel vil slå igjen med full styrke. Er det kjent, eller i hvert fall fryktet, at Israel har mange atombomber, og mulighet for å levere dem, vil det føre til at ingen våger å angripe Israel med masseødeleggelsesvåpen.
  • Å gi fra seg sine atomvåpen ville være det samme som å begå selvmord for Israel. Det ville, i beste fall, gjøre at Israel ville bli fullstendig avhengig av den «nåde» uberegnelige diktatorer ville vise. Sannsynligvis ville det føre til at den jødiske staten gikk under.

Hvorfor bør Norge godta at Israel har atomvåpen, samtidig som vi bør motarbeide sterkt at Iran får atomvåpen?

  • Iran truer verdens eneste jødiske stat med utslettelse. Det burde holde.
  • Men Iran har også de siste tiårene deltatt i en rekke ekstremt blodige kriger, med syvsifrede og sekssifrede tapstall. Jo mer brutalt man er villig til å opptre, jo lavere terskel blir det for at man i en gitt situasjon tyr til atomvåpen.
  • I religionen som ayatollahene i Iran bekjenner seg til, er det endetidsprofetier om at naturen vil hjelpe muslimer å drepe jøder. Når folk med slike oppfatninger får adgang til atomvåpen, er det fare for at det skal oppstå en situasjon hvor de finner tiden inne til å oppfylle de blodige profetiene. Mennesker med slike ideer bør ikke være dem som kan bestemme om atomvåpen skal brukes.

Les mer i artikkelen Hvorfor er israelerne imot at andre land for atomvåpen når de har det selv?

Norge stemmer for 80 prosent av FNs generalforsamlings resolusjoner rettet mot Israel. Vi gjør oss dermed medskyldig i en grov forskjellsbehandling, skrev MIFF 1. desember.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart