Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Norsk selskap kjøper israelske busser

Et norsk busselskap har bestilt 60 spesialbusser fra Israel. Norge er det første landet som tar bussene i bruk.

Et offentlig norsk transportselskap har bestilt 60 nye busser fra det israelske selskapet Merkavim, skriver avisen Yedioth Ahronot. De skriver ikke hvilket selskap det dreier seg om eller i hvilken by bussene skal brukes i fremover.

Totalt er det levert 33 av de 60 bussene som er bestilt fra Norge. I tillegg har det norske selskapet intensjonsavtale om kjøp av ytterligere 60 busser, som det er ventet at de vil benytte seg av. Bussene bygges på Volvo-chassis.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kunder og vi utvikler servicetilbudet vårt i Skandinavia, slik at vi kan tilby bussene våre til kollektivselskaper som er interesserte i dem, sier Nir Posner, administrerende direktør i Merkavim.

Norge er det første landet som tar i bruk de nye og spesialtilpassede bussene fra Israel. Bussene har seter med spesiell sikring av små barn, i tillegg til en elektrisk rampe for lasting og lossing av passasjerer i rullestol.

Flere land i Europa har meldt sin interesse for bussene, som gjør reisen enklere og tryggere for både barn og funksjonshemmede. Selskapet skal levere 153 busser til Europa til en verdi av 400 millioner kroner fremover.

De israelske bussene har blant annet en elektrisk rampe for rullestolbrukere.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart