Et norsk busselskap har bestilt 60 spesialbusser fra Israel. Norge er det første landet som tar bussene i bruk.

Norsk selskap kjøper israelske busser

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Et offentlig norsk transportselskap har bestilt 60 nye busser fra det israelske selskapet Merkavim, skriver avisen Yedioth Ahronot. De skriver ikke hvilket selskap det dreier seg om eller i hvilken by bussene skal brukes i fremover.

Totalt er det levert 33 av de 60 bussene som er bestilt fra Norge. I tillegg har det norske selskapet intensjonsavtale om kjøp av ytterligere 60 busser, som det er ventet at de vil benytte seg av. Bussene bygges på Volvo-chassis.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kunder og vi utvikler servicetilbudet vårt i Skandinavia, slik at vi kan tilby bussene våre til kollektivselskaper som er interesserte i dem, sier Nir Posner, administrerende direktør i Merkavim.

Norge er det første landet som tar i bruk de nye og spesialtilpassede bussene fra Israel. Bussene har seter med spesiell sikring av små barn, i tillegg til en elektrisk rampe for lasting og lossing av passasjerer i rullestol.

Flere land i Europa har meldt sin interesse for bussene, som gjør reisen enklere og tryggere for både barn og funksjonshemmede. Selskapet skal levere 153 busser til Europa til en verdi av 400 millioner kroner fremover.

De israelske bussene har blant annet en elektrisk rampe for rullestolbrukere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart