Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fremskrittspartiet: – Norge vil få store fordeler av å samarbeide med Israel

Sylvi Listhaug
Sylvi Listhaug (Frp). (Foto: Frp)
- Erna Solberg burde fulgt Danmarks statsminister Mette Frederiksen til Israel, sier Sylvi Listhaug, nestleder i Fremskrittspartiet.

Regjeringen møter nå stadig sterkere oppfordring om å følge Danmarks eksempel og søke samarbeid med Israel i bekjempelse av koronapandemien. Senterpartiet mener Norge bør se på vaksinesamarbeid med Israel, meldte Nationen onsdag ettermiddag.

Kort tid senere kom VG med en sak hvor Fremskrittspartiets nestleder, Sylvi Listhaug, også ber om norsk-israelsk samarbeid.

– Nå er det på tide at Bent Høie våkner, og at vi blir med i et samarbeid med Israel. De har veldig gode resultater fra sin vaksinering av befolkningen, og jeg er sikker på at Norge vil få store fordeler av å samarbeide med dem både kortsiktig og langsiktig, sier Listhaug til VG.

Helseminister Bent Høie svarer at det ikke er aktuelt med Israel-tur nå.

– Godkjente vaksiner som eventuelt er til salgs nå, er vaksiner som ikke vil bli produsert før Norge er ferdige med å vaksinere den voksne befolkningen: Vi har allerede har inngått avtaler som innebærer at vi kan vaksinere den voksne befolkningen tre ganger, skriver han i en e-post til VG.

Fredag 20. mars 2020 ble Østerrikes kansler Sebastian Kurz intervjuet av det tyske magasinet Bild. Journalisten spurte Kurz hvorfor Østerrike var raskere med å reagere med strenge tiltak mot koronasmitten, tidligere ute enn for eksempel Tyskland. Hva er forklaringen på at EU-landene gjør det så forskjellig?

Kurz begynte med å påpeke at landene har vært i ulik situasjon, og smittefaren som særlig kom fra Italia utviklet seg ulikt. Østerrike, Sveits og Sør-Frankrike var ekstra utsatt på grunn av den geografiske nærheten.

– Det er også slik, Gud være takk, at Bibi [Benjamin] Netanyahu for en tid siden tok kontakt med meg, og spurte hva som skjer i Europa. Våkne opp og gjør noe! [advarte Israels statsminister]. Det var en samtale som vekket meg, og siden snakket jeg med flere statsledere i Asia som har opplevd dette. Jeg ble raskt klar over at vi må handle, vi må handle raskt og konsekvent, sa Kurz.

I ettertid etablerte Kurz et nettverk av statsledere som har hatt flere videomøter for å utveksle erfaringer om bekjempelse av pandemien. I dette nettverket har Benjamin Netanyahu deltatt sammen med Mette Frederiksen og Erna Solberg.

Lørdag 27. februar meldte Danmarks statsminister Mette Frederiksen om sin tur til Israel for å forsterke samarbeidet i bekjempelsen av pandemien. MIFF Danmark skrev om planene dagen etter. Statsministeren vil drøfte vaksineproduksjon i Israel, meldte MIFF Danmark 1. mars. (Det stemmer derfor ikke som Nationen skriver at nyheten kom på tirsdag kveld 2. mars.) Danmarks statsminister til Israel for å lære, se hvorfor Erna ikke blir med, skrev MIFF Norge 1. mars.

Venstresiden i Danmark har reagert med rå anti-israelsk propaganda etter at statsministeren fra Socialdemokratiet varslet at hun vil trappe opp samarbeidet med Israel, melder MIFF Danmark 3. mars.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart