Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Danmarks statsminister til Israel for å lære, se hvorfor Erna ikke blir med

Danmarks statsminister Mette Fredriksen reiser torsdag til Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu og diskutere et tettere koronasamarbeid. Norske karanteneregler gjør at Erna Solberg ikke slår følge med sin danske statsministerkollega. (Foto: Sandra Skillingsås, Arbeiderpartiet / Hans Kristian Thorbjørnsen, Høyre)
I motsetning til Mette Fredriksen drar ikke Erna Solberg til Israel.

Danmarks statsminister Mette Fredriksen og Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz reiser torsdag til Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu og diskutere et tettere koronasamarbeid. De europeiske lederne ønsker også å lære av Israels oppsiktsvekkende raske vaksinasjonsprogram.

– Vi skal blant annet drøfte hvordan vi kan bli mer selvforsynt med vaksiner. Både på kort sikt i forhold til å få adgang til flere vaksiner mot covid-19. Men også på lengre sikt i forhold til for eksempel gjenvaksinering, sier Mette Fredriksen i en pressemelding.

Israel har som mål å ha vaksinert hele befolkningen over 16 år innen utgangen av mars. Til nå er over 50 prosent av innbyggerne vaksinert.

– Israel er det landet i verden som er absolutt lengst fremme i kampen mot covid-19, når det gjelder utrullingen av vaksiner. Israel er også interessant med tanke på utvikling av vaksiner og behandlingsmetoder. Derfor ser jeg frem til på møtet å få enda mer fart på vårt samarbeid og erfaringsutveksling, slik at vi sammen kan arbeide med å finne løsninger på områder som forskning og utvikling av nye vaksiner, offentlig-privat partnerskap og vaksineproduksjon, sier den danske statsministeren.

Benjamin Netanyahu deltar på et videomøte med Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz og andre statsledere. Nede til høyre i bildet ser man Norges statsminister Erna Solberg, som også har deltatt på flere av videomøtene. (Foto: GPO)

Forbundskansler Kurz har siden koronapandemien brøt ut ledet en samarbeidsgruppe hvor flere land har diskutert håndteringen av pandemien. Her har Østerrike, Danmark, Israel og flere andre land hatt en tett dialog. Også statsminister Erna Solberg har deltatt på flere av videomøtene.

På Twitter skriver Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk at statsminister Erna Solberg og helseminister Bernt Høie også burde vært med på studieturen til Israel. Solberg svarer dette på hvorfor hun ikke slår følge med Fredriksen:

«Tror ikke det vil bli forstått å ta 10 dagers karantene for», svarer Solberg.

Den norske statsministeren understreker at reglene for karantene ved innreise fra utlandet også gjelder for norske politikere – selv statsministeren.

«Vet ikke hva danskene gjør, men vi praktiserer ikke unntak for våre politikere», skriver Solberg, som dermed ikke slår følge med Fredriksen.

Mens Danmarks sosialdemokratiske statsminister søker økt samarbeid med Israel, er situasjonen en annen i deres norske søsterparti, Arbeiderpartiet. Nylig vedtok Arbeiderpartiet i Bergen en full boikott av den jødiske staten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart