Erna Solberg og Benjamin Netanyahu deltok onsdag 27. mai i et nytt møte om bekjempelse av koronapandemien. (Foto: Twitter-profilen til Australias statsminister Scott Morrison)

Her er Erna og Netanyahu i nytt samarbeidsmøte

For andre gang på kort tid har Erna Solberg vært i møte med Benjamin Netanyahu.

Bekjempelse av koronapandemien har ført til hyppigere kontaktpunkter mellom Norges og Israels statsminister. Torsdag 7. mai deltok Erna Solberg og Benjamin Netanyahu i en videokonferanse sammen med et fåtall andre statsledere. Onsdag 27. mai var det et nytt møte, denne gang med statsledere fra Østerrike, Danmark, Hellas, Tsjekkia, Australia, New Zealand og Costa Rica.

– Det er så viktig å komme sammen for å lære av erfaringer og se framover, skriver Australias statsminister Scott Morrison på Twitter.

– Vi hadde en god utveksling om våre erfaringer om å lette på restriksjoner, skriver Østerrikes kansler Sebastian Kurz. Han forteller også at statslederne snakket om utvikling av vaksine.

Kurz har tidligere gitt ære til Netanyahu for å ha advart tidlig mot koronaviruset.

– Det er også slik, Gud være takk, at Bibi [Benjamin] Netanyahu for en tid siden tok kontakt med meg, og spurte hva som skjer i Europa. Våkne opp og gjør noe! [advarte Israels statsminister]. Det var en samtale som vekket meg, og siden snakket jeg med flere statsledere i Asia som har opplevd dette. Jeg ble raskt klar over at vi må handle, vi må handle raskt og konsekvent, sa Kurz til Bild 20. mars.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart