Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Arbeiderpartiet i Norges nest største by går inn for full boikott av Israel

Roger Valhammer
Roger Valhammer er Aps byrådsleder i Bergen. MIFF kjenner ikke til om han stemte for eller imot boikottforslaget. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Arbeiderpartiet i Bergen går inn for en politikk som Angela Merkels parti erklærer som antisemittisk.

Årsmøtet i Bergen Arbeiderparti har vedtatt «full boikott av varer og tjenester fra Israel», melder Bergensavisen 15. februar.

– Vedtaket gjør at vi vil jobbe mot partiet sentralt for å få til et nasjonalt vedtak om boikott. Utviklingen for å få til gode løsninger i konflikten mellom Israel og Palestina går for seint, og det synes som det er behov for å sette ytterligere trykk bak dette, sier Geir Steinar Dale, leder i Bergen Ap, til avisen. Arbeiderpartiet har både byrådsleder, ordfører og varaordfører i Bergen.

– Nå er det på tide at Ap nasjonalt setter foten ned og går inn for en full boikott av Israel, sier Endre Toft, leder i Vestland AUF.

I desember 2016 vedtok Det kristendemokratiske partiet i Tyskland (CDU) en resolusjon hvor alle former for Israel-boikott ble betegnet som antisemittisk. All organisert Israel-boikott er jødehat, sa USAs spesialutsending for å bekjempe antisemittisme i 2019. Samme år sa også en FN-rapport at målene, aktivitetene og effektene av boikott-bevegelsen er fundamentalt antisemittiske.

Her kan du lese ti grunner til at Israel-boikott er umoralsk og hindrer fred.

Israel ga det jødiske folket livshåp tre år etter deres histories største tragedie. Israel ble også nødhavn da nesten alle jøder ble tvunget på flukt ut av den arabiske verden. Når noen vil boikotte Israel i støtte til politiske krav som vil omgjøre Israel til arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58, vil man for all framtid måte finne seg i at MIFF påpeker at denne politikken er jødefiendtlig.

Ifølge Aps nettside ble årsmøtet avholdt 13. februar.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart