Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Her ser du at Danmark sponser anti-israelsk gruppe som lønnet terrorister

Danida står oppført som sponsor av UAWC-prosjektet på Gaza-stripen. (Skjermdump fra videoen som UAWC publiserte 19. april 2021)
Bak de fine bildene av treplanting skjuler det seg en dødelig agenda.

19. april publiserte den palestinske landbruksorganisasjonen UAWC en video på Facebook som viser planting av ferskentre på Gaza-stripen. Det ser ikke bare uskyldig ut, det er vakkert. Til slutt blir vi fortalt at den statlige danske bistandsorganisasjonen Danida har finansiert prosjektet.

Dette må vel være bra?

Nei, på ingen måte.

For det første burde Danida ta en titt på logoen som dukker opp ved siden av dem på slutten av filmen. Danida jobber offisielt for Danmarks og EUs mål om en tostatsløsning for konflikten mellom israelere og palestinere, men UAWCs logo viser tydelig et Palestina der det ikke er plass til noe Israel. Logoen er en nøyaktig framstilling av UAWCs politiske mål – de krever såkalt «rett til å vende tilbake», en politikk som vil utslette verdens eneste jødiske stat dersom den blir realisert slik de ser for seg og minst syv millioner palestinere flytter inn i Israel. Allerede på grunn av dette burde UAWC være diskvalifisert fra dansk bistand.

For det andre blir UAWC gransket for terrorforbindelser på oppdrag av myndighetene i Nederland. I 2020 måtte Nederlands regjering, etter først å ha nektet forholdet, innrømme at deres bistandspenger gikk til lønning av to UAWC-ansatte som er siktet for drap av den israelske 17-åringen Rina Shnerb i et terrorangrep august 2019. Rinas far og bror ble også skadet av bomben.

– Fordi forsiktig handling er så viktig på dette punktet, har jeg besluttet å sette i gang en ekstern granskning av mulige forbindelser mellom PFLP og UAWC, sa Nederlands utviklingsminister Sigrid Kaag (gjengitt i De Telegraaf 20. juli 2020). Nederlandsk bistand er frosset inntil granskningen er avsluttet.

UAWC springer ut av PFLP, en organisasjon som er klassifisert som en terrororganisasjon både av USA, EU, Canada og Israel. PFLP står bak en lang rekke terrorangrep, de avviser Oslo-avtalene og Israels eksistens.

Også i dag er det tette bånd mellom PFLP og UAWC. Dette kom ikke minst til overflaten etter drapet av Shnerb. Minst to UAWC-ansatte er arrestert av israelske sikkerhetstjenester mistenkt for en rolle i terrorangrepet.

Samer Mina Salim Arbid var finansdirektør for UAWC fra 2015 til 2016, og skal ha vært regnskapsmedarbeider da han ble arrestert. Arbid er siktet for å utplassere terrorbomben, samt for deltakelse i flere andre forsøk på drap av israelske sivile i skyteangrep.

Abdul Razaq Farraj var finansdirektør i UAWC da han ble arrestert, til tross for at han hadde flere gamle fengselsdommer og var identifisert av Israel som medlem av terrororganisasjonen PFLP. Farraj er blant annet tiltalt for å rekruttere medlemmer til PFLP og bistå til terrorangrepet i 2019.

Norske myndigheter gir ikke direkte støtte til UAWC, men sponser likevel gruppen indirekte gjennom Norsk Folkehjelp. I 2019, før terrorangrepet som drepte Shnerb, ble Norsk Folkehjelp advart av UK Lawyers for Israel (UKLFI) om forbindelsen mellom UAWC-ansatte og PFLP. Dessverre ble ikke advarselen tatt på alvor, og Norsk Folkehjelp har unngått, til tross for flere henvendelser, å svare på brev fra UKLFI i ettertid. Danmark og Norge må sørge for at bistanden til UAWC stanser umiddelbart.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart