Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Boikott-Israel propaganda på jødisk mann på ny lekeplass i Bergen

Synes du slike "kunstverk" passer på en lekeplass for barn? - Skriv ditt svar i kommentarfeltet. (Foto: Privat)
Mer usmaklig, antisemittisk propaganda kan man neppe servere barna i Bergen.

13. juni skrev en bergenser i en Facebook-gruppe som samler en del av jødene i Norge:

«Bergen kommune har åpnet en «fin» lekeplass rett utenfor der jeg bor. Var spent å se når de åpnet om de ville ha israelsk flagg blant alle flaggene. Fant heller ut at de hadde 2 palestinske flagg og palestinsk flagg ved siden av en jødisk mann som det står BDS på skulderen (Boycott, Divestment and Sanctions). Fant dette veldig smakløst og kan ikke forstå hvordan Bergen Kommune kan ha godkjent dette? Eller er det bare jeg som overreagerer (?)»

Sammen med teksten var bildet som ligger øverst i denne saken. Et annet bilde viser at muren rundt en volleyball- og fotballbane på lekeplassen er dekorert med ulike festlige motiver og flaggvimpler. I et av hjørnene på banen er det malt et bilde som på ingen måte er festlig – en mann med utseende som en tradisjonell ortodoks jøde. Palestina-flagget stikker opp fra mannen på en stang og BDS-tegn er sydd på skulderen.

Vi vil svare den norske jøden (?) som postet på Facebook: Det er IKKE du som overreagerer.

Argumentasjonsmønsteret og metodene til BDS-bevegelsen er antisemittiske, erklærte et stort flertall av det tyske parlamentet i 2019.

– Kampanjens oppfordringer til boikott av israelske artister, og klistrelapper på israelske varer med advarsler mot å kjøpe dem, minner om den mest forferdelige fasen i Tysklands historien. BDS-bevegelsens «Ikke kjøp»-klistremerker på israelske produkter vekker uvilkårlig assosiasjoner med nazi-slagord som «Ikke kjøp fra jøder!» og lignende skriblerier på fasader og butikkvinduer, het det i resolusjonen.

I februar 2021 vedtok Arbeiderpartiet i Bergen å jobbe for «en full boikott av varer og tjenester fra hele Israel». Da Netanyahu i mai bekjempet nazi-inspirerte islamister ble han tegnet som Hitler. Det er tydeligvis noe råttent i byen Bergen.

Her er to andre bilder fra lekeplassen


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart