Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kong Harald sendte hilsen til Israel

Kong Harald har sendt en gratulasjon til det israelske folk og Israels nyvalgte president. (Foto: Kongehuset)
Gratulerte Israels nye president og sendte lykkeønskninger til innbyggerne i Israel.

Det norske kongehuset har sendt ut en pressemelding hvor kong Harald gratulerer Israels nyvalgte president Isaac Herzog, som denne uken ble tatt i ed. Han ytret også håp om velstand og velferd for innbyggerne i Israel.

«I anledning din innvielse som president for staten Israel, ønsker jeg å rette mine gratulasjoner og beste ønsker til deg personlig og din familie på vegne av meg selv og det norske folk, og mine ønsker om velstand og velferd for Israels folk», står det i gratulasjonen som er signert av «Harald R».

Isaac Herzog ble i begynnelsen av juni valgt til Israels ellevte president. Han overtok denne uken etter Reuven Rivlin, som har vært president de siste sju årene. Hans far Chaim Herzog var Israels sjette president fra 1983 til 1993.

I sin første tale etter å ha blitt valgt til president sa Herzog at han «ønsker å bygge broer» innad i Israel og med den jødiske diasporaen, til å oppmuntre til entreprenørskap og bekjempe antisemittisme og hat mot Israel.

– Jeg aksepterer det tunge ansvaret det er lagt på meg. Jeg aksepterer privilegiet å tjene alle innbyggerne i Israel, sa Herzog etter at han ble valgt.

En president i Israel blir valgt for sju år om gangen og er i stor grad en seremoniell rolle. Utøvende makt ligger hos regjering og statsminister.

Israels president Isaac Herzog ble tatt i ed 9. juli 2021. Til høyre står avtroppende president Reuven Rivlin. I midten er ordstyrer i det israelske parlamentet Knesset Mickey Levy. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart