Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

AUF på Utøya i august 2021. (Skjermdump fra TikTok-video)

Her skriker AUF i fistel om boikott av verdens eneste jødiske stat

«Boikott Israel!» var et av kampropene på Utøya også i år.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Onsdag 4. august publiserte TikTok-brukeren Monadia et videoopptak fra årets AUF-leir på Utøya. Her står et tredvetalls tenåringer og unge voksne bak banneret «Boikott Israel».

En jente skriker i stadig høyere fistel: «Hva vil vi ha?»

Ungdomsfylkingen svarer unisont: «Fritt Palestina!»

Kamprop-lederen: «Hva skal vi gjøre?»

Svarropene runger utover øya: «Boikott Israel!»

Kampropene gjentas igjen og igjen.

I mai 2021 skrev Brendan o’Neill i magasinet The Spectator:

«Det blir mer og mer klart for meg at det ikke er noe veldig rasjonelt eller normalt ved hatet mot Israel som sporadisk feier over Vesten. Snarere har Israel blitt en hoggestabbe for eliten, en nasjon som kynisk er blitt omgjort til legemliggjort ondskap av godhetsposerende masser i Vesten, som har et desperat behov for et utløp for sitt raseri og indignasjon. (…)

«Hvis det finnes en annen, mer overbevisende forklaring på dagens rasende anti-israelske sentimentalitet, så vil jeg gjerne høre den. Men inntil den kommer, vil vi med rette kunne lure på om det ikke er et gammelt, mørkt hat – enten man er klar over det eller ikke – som ligger bak det maniske hatet mot Israel.»

HL-rapporten om antisemittisme fra 2012 viste en klar kobling mellom holdninger til konflikten mellom Israel og palestinerne og holdninger til jøder generelt. Graden av antisemittisme er størst blant de ivrigste støttespillerne til palestinerne. Halvparten av dem som støtter radikale, palestinskvennlige standpunkter, har antisemittiske, til dels sterkt antisemittiske holdninger. Blant dem som støtter propalestinske holdninger er det 1 av 4 som viser ulik grad av antisemittisme.

Hvordan påvirker AUF-videoen hvordan du kommer til å stemme ved valget i september? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart