Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Gjermund Skaar, internasjonal leder i SV. (Skjermdump fra Palestinakomiteens YouTube-kanal)

Internasjonal leder i SV: – Israel må slippe fri palestinske fanger

- På et tidspunkt burde vi kanskje kreve av Israel at de slipper fri palestinske fanger, sier Gjermund Skaar, internasjonal leder i SV.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mandag 30. august arrangerte Palestinakomiteen et nettmøte med Åsmund Aukrust fra Ap, Almaz Asfaha fra MDG, Gjermund Skaar fra SV og Berit Mortensen fra Rødt. Politikerne beskrev hva de ser for seg vil bli forhandlet i «Palestina-politikken» med en eventuell ny regjering etter valget.

I MIFFs direktesending torsdag 2. september spilte vi av utvalgte klipp fra debatten med kommentarer av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

– Skaars krav betyr at SV på et tidspunkt vil kreve at palestinere dømt for terror blir løslatt av Israel, palestinere som har deltatt i drap på jødiske kvinner og barn, ikke bare det, men som er stolte av sine mord. Det er tragisk at SV vil inn på Stortinget for å kjempe for deres frihet, sa Myrland.

I debatten sa stortingsrepresentant Åsmund Aukrust at Norge hadde Europas mest pro-palestinske regjering da Jonas Gahr Støre var utenriksminister.

Se hele MIFFs direktesending her:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart