Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Innlegget Aftenposten forkastet: Hva Huitfeldt kan gjøre for fred

Anniken Huitfeldt (Ap). (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Palestinakomiteens forslag til utenriksminister Anniken Huitfeldt er mer av det gamle som har vist seg ikke å fungere.

14. oktober trykket Aftenposten denne helsiden.

Faksimile fra Aftenposetn 14. oktober 2021.

MIFF sendte samme dag dette korte svaret. Det svarte Aftenposten at de ikke fant plass til.

Hva Huitfeldt kan gjøre for fred

14. oktober ga Aftenposten Palestinakomiteen og andre organisasjoner en helside til å liste opp tiltak «for å bidra til en rettferdig fred i Palestina og Israel». Utenriksminister Anniken Huitfeldt bør merke seg at forslagene er mer av det gamle som har vist ikke å fungere.

Arabere i området innledet boikott av jøder som de mente bodde på feil sted allerede på 1920-tallet. Diskriminerende merking har vært en del av jødisk historie i Europa og den islamske verden gjennom århundrer. Et stort antall land har anerkjent Palestina som stat uten at det har ført til fred, snarere tvert imot. En norsk anerkjennelse før en fremforhandlet løsning vil undergrave Oslo-avtalen og folkeretten og Norge vil være ferdig som leder av giverlandsgruppen. Det vil heller ikke gi fred å stanse kontrollen av varer som skal inn til det islamistiske regimet på Gaza-stripen. Det er tvert imot oppskrift på nye runder med krig.

For å gi konstruktive bidrag til fred, bør Huitfeldt og regjeringen i stedet satse på nye signaler.

* Fortell palestinerne at de ikke kan kreve å flytte over syv millioner palestinere inn i Israel og at de må tilpasse seg en framtid som nabo av en jødisk stat. Hvis ikke dette blir kommunisert klart fra norsk side, er alt prat om en tostatsløsning meningsløs og alle investeringer i et slikt mål bortkastede penger.

* Legg økonomisk press på palestinske myndigheter (PA) for å avvikle deres skalerte belønningssystem for dømte terrorister. Stolte drapsmenn av jødiske kvinner og barn får fem ganger høyere lønn av palestinske myndigheter enn palestinske lærere og politimenn. Norge må stanse vår generelle budsjettstøtte til palestinerne så lenge disse ordningene videreføres.

* Press PA til å stanse indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skole og medier. Skal det bli en ekte fred, må palestinsk undervisning og kommunikasjon i offisielle medier bli radikalt annerledes. Som leder av utenrikskomiteen på Stortinget viste Huitfeldt engasjement for at palestinsk skolepensum skal ha en fredsbyggende effekt. En EU-rapport fra så sent som i juni i år bekreftet at palestinske skolebøker inneholder jødehat og oppfordrer til vold.

* Norge må kreve at PA kommer til forhandlinger. Også her har vi mulighet til å sette makt bak kravet. Norge gir årlig flere millioner kroner til PLOs forhandlingsdepartement (PLO NAD), samtidig som palestinsk side har nektet direkte forhandlinger med Israel siden 2014. «Galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat,» sa Albert Einstein. Huitfeldt har mulighet til å ta nye grep, som kan gi konstruktive bidrag til en ekte fred.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart