Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

MIFF til utenriksministeren: Norge må følge Nederlands eksempel og stanse bistand til UAWC

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). (Skjermdump fra Stortinget TV)
- Vi ønsker ikke at våre skattepenger går i lommene til ansatte i NGOer som samtidig er tilknyttet en terrororganisasjon, skriver MIFF til utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Onsdag 12. januar sender MIFF følgende brev til utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Til utenriksminister Anniken Huitfeldt,

5. januar varslet Nederlands regjering, i et brev til parlamentet, at de stanser all bistand til den palestinske organisasjonen UAWC. I en granskning, utført av selskapet Proximites Risk Consultancies, er det avdekket at en rekke medlemmer av PFLP samtidig var med i ledelsen av UAWC. «For regjeringen, er funnene av individuelle forbindelser mellom UAWC og PLFP og mangelen på åpenhet om dette fra UAWCs side, også i granskningsperioden, tilstrekkelig grunn til å stanse finansieringen av aktivitetene til UAWC. Nederland vil ikke fortsette med betalinger til UAWC,» konkluderer regjeringen i det åtte siders brevet.

Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) er en marxistisk organisasjon som står på EUs terrorliste. Nederlands granskning bekrefter at to mistenkte for PFLPs terrorangrep som drepte israeleren Rina Schnerb i 2019 var ansatt i UAWC. Fra 2007 til 2020 har 28 PFLP-medlemmer vært styremedlemmer i UAWC, og i 12 av tilfellene har det vært overlappende perioder der personene har hatt lederposisjon i UAWC og samtidig en posisjon i PFLP. Granskningen avdekket også 18 hendelser fra 2007 til 2020 som bekrefter båndene mellom UAWC og PFLP.  Det omfatter alt fra besøk eller kontakt mellom de to organisasjonene, uttrykk for solidaritet, bruk av hverandres bygninger og fellesmøter som først og fremst fokuserte på landbruksrelaterte saker.

Nederlands regjering reagerer mest på at UAWC lot individuelle PFLP-medlemmer ha en så betydelig rolle i organisasjonen. «UAWC kunne og skulle ha forstått at dette var en situasjon som bistandsgiverne ikke ønsket. I det minste burde de ha forstått hvor sensitivt dette er og burde informert bistandsgiverne om dette. Men dette skjedde heller ikke under den eksterne granskningen da UAWC ble gitt muligheten til å komme med sine motforestillinger. Ved å opptre på denne måten, avdekker granskingen at UAWC bryter sine egne vedtekter som sier at ansatte ikke skal være politisk aktive,» skriver den nederlandske regjeringen.

Med Israel for fred (MIFF) har i flere år påpekt overfor Norsk Folkehjelp den tette forbindelsen mellom UAWC og PFLP. Norsk Folkehjelp har dessverre vist den samme mangelen på forståelse for hvor sensitivt dette er, som UAWC. Vi minner om at Norsk Folkehjelp i 2018 måtte betale kr 16 millioner for å ha støttet terrorgrupper etter å ha mottatt midler fra USAID.

Nederlands avgjørelse viser at tiden er inne  for at også det norske Utenriksdepartementet setter foten ned. MIFF oppfordrer derfor utenriksministeren til straks å stanse alle utbetalinger til UAWC hva enten det er gjennom Norsk Folkehjelp eller andre. Som Nederlands regjering ønsker ikke våre 11.000 medlemmer å se at våre skattepenger går i lommene til ansatte i NGOer som samtidig er tilknyttet en terrororganisasjon.

Med vennlig hilsen,

Lars J. Nordgård, styreleder MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFF

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart