Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Utenriksminister Anniken Huitfeldt under møtet i FNs sikkerhetsråd 19. januar. (Foto: Pontus Höök, FN-delegasjonen)

Uakseptabelt av utenriksministeren om utkastelse

Utenriksminister Anniken Huitfeldt mener det er «uakseptabelt» at en palestinsk familie ble kastet ut av sitt hjem denne uken. Men hun forteller ikke at tiltaket vil gi en bedre hverdag for hundrevis av palestinske barn.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Utkastelsen av Salihiya-familien fra hjemmet deres i Sheikh Jarrah i okkuperte Øst-Jerusalem natt til 19. januar er uakseptabel, sa utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding 20. januar. Nyhetsbyrået NTB kringkastet saken til en rekke norske medier, og forsterket, tradisjonen tro, språkbruken til «Norge fordømmer utkastelsen av palestinsk familie i Jerusalem».

Hva er det utenriksministeren (og også NTB) helt utelater å fortelle?

Salihiya-familien hadde satt opp ulovlige bygninger på en offentlig eid tomt. På tomten som bygningen var satt opp planlegger Jerusalem kommune å bygge en spesialskole for barn – arabiske barn – med spesielle behov.

Utkastelsesordren for Salihiya-familien ble gitt første gang i 2017. Den er blitt godkjent i flere runder av rettsprosesser, inkludert distriktsdomstolen i Jerusalem.

Salihiya-familien har fått gjentatte muligheter til å forlate eiendommen gjennom en avtale med Jerusalem kommune, men har nektet. Ifølge Jerusalem Post ble et drivhus og to lagerbygg på tomten ødelagt, mens to midlertidige hjem ble stående.

– De illegale bygningene forhindret at en skole kan bygges som kan komme til nytte for hele Sheikh Jarrah-nabolaget, heter det i en uttalelse fra Jerusalem kommune. Når den ulovlige bygningen nå er revet, kan det bygges en skole som vil gi hjelp til hundrevis av arabiske (palestinske) barn med spesielle behov (se mer info i lenken fra Jerusalem kommune). Den planlagte skolen skal også ha seks førskoleklasser, aktivitetshaller og sportsbaner.

Det er uakseptabelt at utenriksministeren fortier alt dette. At NTB fortier det, er ingen overraskelse. At utenriksministeren tok denne spesifikke saken opp i FNs sikkerhetsråd 19. januar er bare pinlig. Det finnes ikke noe annet sted i verden Huitfeldt ville tatt opp ødeleggelse av et drivhus og to lagerbygg i FNs sikkerhetsråd – bare i Israels hovedstad.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart