Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel stiger stadig høyere på lykkeindeksen

Israelerne ligger på fjerde plass i verden i lykke. (Foto: iStock)
Israel går fra 9. til 4. plass blant alle verdens land i World Happiness Report (WHR).

For sjette år på rad er Finland det mest lykkelige land i verden, ifølge World Happiness Report. På 2023-rangeringen er finnene fulgt av dansker, islendinger og – israelere.

Resultatet er oppsiktsvekkende. Til tross for intern politisk uro og et nabolag som er betydelig mer fiendtlig enn nabolaget til de fleste andre industrialiserte land, rykker Israel fram fra 9. plass til 4. plass når innbyggerne selv rapporterer om sin opplevelse av livskvalitet.

I rangeringen blir deltakerne utfordret til å rangere sin livsopplevelse på en skala fra 0 (verst tenkelig liv) til 10 (best tenkelig liv). I 2023 scorer israelerne 7,473. Norge, som kommer på 7. plass, scorer 7,315. Sverige på 6. plass scorer 7,395 og Danmark 7,586.

World Happiness Report måler også hvor stor ulikheten er i lykkerapportering mellom den øvre og nedre halvdelen av befolkningen. Også her er Israels resultat oppsiktsvekkende bra. Israel blir rangert på 7. plass i verden i «lykke-likhet». Det vil si at lykkeopplevelsen også innbefatter minoriteter i Israel, som muslimer, kristne, drusere og andre.

Palestinerne kommer på 99. plass på listen, foran land som Marokko, Iran og Tyrkia. I lykke-likhet kommer palestinerne på 89. plass. Det vil si at de har betydelig stor uliket i lykke mellom den øvre og nederste halvdelen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart