Ingjerd Schou
Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H). (Foto: Stortinget)

Schou ber Huitfeldt svare om palestinske skolebøker

Etter at EU kom med kraftig kritikk av palestinske skolebøker, utfordres utenriksminister Anniken Huitfeldt å komme på banen.

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) sendte følgende spørsmål til utenriksminister Anniken Huitfeldt 12. mai:

«10. mai 2023 vedtok et stort flertall i EU-parlamentet (421 for, 151 imot, 5 avstod) en uttalelse hvor de «beklager det problematiske og hatefulle innholdet i palestinske skolebøker og studiehefter som fortsatt ikke er fjernet». «Vi har god dialog med de palestinske selvstyremyndighetene om innholdet i de palestinske skolebøkene,» sa utenriksministeren i Stortinget 13. desember 2022. Kan utenriksministeren beskrive hvilken fremgang det har vært på dette området siden den gang?»

Huitfeldt må gi et skriftlig svar innen seks hverdager.

10. mai vedtok et stort flertall i EU-parlamentet sin hittil sterkeste fordømmelse av det hatefulle innholdet i palestinske skolebøker.

– Vi beklager det problematiske og hatefulle innholdet i palestinske skolebøker og studiehefter som fortsatt ikke er blitt fjernet. Vi understreker at utdanning og elevers tilgang til fredelige og objektive skolebøker er essensielt, spesielt med tanke på hvordan tenåringer i økende grad er involvert i terrorangrep, heter det i en uttalelse fra EU-parlamentet.

Videre i uttalelsen krever EU at «all antisemittisk innhold» og «eksempler som oppvigler til hat og vold» blir slettet. De europeiske folkevalgte krever at EU-kommisjonen følger nøye med på at palestinske myndigheter «endrer hele pensumlitteraturen raskt».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart