Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvorfor gir Norge millioner av kroner til menneskerettighetsorganisasjon som støtter væpnet kamp?

Utenriksminister Anniken Huitfeldt under møtet i FNs sikkerhetsråd 19. januar. (Foto: Pontus Höök, FN-delegasjonen)
Det nytter ikke med noen små justeringer av en pressemelding for å hvitvaske PCHRs terrorstøtte.

Da Israel ble angrepet med over 1.200 terrorraketter i midten av mai 2023, publiserte Palestinian Centre for Human Rights (PCHR) en pressemelding hvor de støttet «det palestinske folkets rett til motstandskamp mot okkupasjonen med alle tilgjengelige midler, inkludert væpnet kamp». PCHR har mottatt 7,3 millioner norske kroner de siste årene.

Den israelske organisasjonen NGO Monitor, som følger med på hvilken rolle frivillige organisasjoner har i kampen mot Israel, tok opp PCHRs pressemelding med det norske utenriksdepartementet.

Hva gjør Norad for å sikre at penger ikke blir gitt til organisasjoner som støtter «væpnet kamp», oppvigleri til vold eller hat? spurte NGO Monitor i en e-post til UD 15. mai.

– Som en generell regel, gir vi ikke bevilgninger til organisasjoner som oppvigler til vold eller fremmer hatytringer, skriver UD i sitt svar 6. juni. Ifølge UD har støtten til PCHR gått til et program for å beskytte kvinners rettigheter.

– Pressemeldingen har siden blitt endret av PCHR. I kommunikasjon med relevante sponsorer, inkludert Norge, har PCHR understreket og gjentatt at de er en ikke-voldelig menneskerettighetsorganisasjon som ikke oppvigler til vold, skriver Midtøsten-seksjonen i UD.

I pressemeldingen hvor PCHR før skrev om «væpnet kamp», skriver de nå at de støtter motstandskamp «med alle lovlige midler i henhold til folkeretten».

Har litt press fra Norge og andre land endret på PCHRs holdninger? Neppe. NGO Monitor har lagt fram bevis som viser hvordan et styremedlem av PCHR (Nadia Abu Nahla) bare i løpet av de siste måneder har kommet med ønske om at Islamsk Jihad skal seire og at blod skal hevnes. Et annet styremedlem (Mkhaimar Abusada) gikk langt i å forsvare terrorangrepet utenfor en synagoge i Jerusalem 30. januar 2023, hvor syv israelere ble drept. Jaber Wishah, et tredje styremedlem, har vært tilknyttet terrororganisasjonen PFLP siden 1970-tallet. I mai 2023 skrev han at «Israel vil kollapse» og i februar sa han at frigjøring fra okkupasjonen vil bli oppnådd, særlig med væpnet kamp, inntil alle landområdene i historiske Palestina er frigjort. Dette er altså en «menneskerettighetsaktivist» som kjemper for Israels ødeleggelse.

Det er en stor skam at Norge støtter disse folka med millioner av kroner.

Se forsker Shaun Sacks fra NGO Monitor fortelle mer om denne saken på MIFFs Israelkonferanse i helgen:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart