Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Raftoprisen går til organisasjon med tette bånd til terrororganisasjonen PFLP

DCIP-leder Khaled Quzmar. (Foto: Raftostiftelsen)
Raftostiftelsen gir over 200.000 kroner til en organisasjon som står på Israels terrorliste.

Raftoprisen 2023 går til organisasjonen Defence for Children International-Palestine (DCIP) «for det langvarige arbeidet for å forsvare og fremme rettighetene til barn som lever i de okkuperte palestinske områdene». I sin begrunnelse hevder Raftostiftelsen at DCIP «er dypt respektert, både lokalt og internasjonalt, for sin prinsipielle uavhengighet, og for å ha forpliktet seg til barn og for å styrke disse i mer enn tre tiår».

Sannheten om DCIP er at et stort antall ansatte og styremedlemmer har bånd til PFLP, en organisasjon som står på terrorlistene til USA, EU, Canada og Israel. I oktober 2021 ble DCIP definert som en terrororganisasjon av Israel fordi organisasjonen er en del av nettverk som opererer på vegne av PFLP. I 2021 skrev MIFF om nye styremedlemmer i DCIP som hyllet terrorister og fremmet voldelig retorikk.

Ekspertene i det tyske innenriksdepartementet mener bevisene mot de seks organisasjonene (der i blant DCIP) er så sterke at det kunne holdt i en tysk domstol, skrev Der Spiegel i juli 2023.

I Raftostiftelsens fire siders begrunnelse blir det ikke nevnt med et ord at de aller fleste palestinske «barn» som blir drept på Vestbredden er 15-17 år gamle medlemmer av nasjonalistiske og jihadistiske militsgrupper som deltar i terrorkrigen mot Israel. Det blir heller ikke nevnt med et ord at det palestinske skoleverket og offisielle medier forteller en hel generasjon palestinske barn at hensikten med deres liv er å være ammunisjon for islam.

Israel blir framstilt som om hvert eneste palestinske barn er truet på livet: «I det okkuperte palestinske territoriet er det ofte ingen trygge områder for barn fordi flyktningleirer, hjem, skoler og gater er mål for riving, angrep, voldelige overfall og drap,» skriver Jostein Hole Kobbeltvedt, daglig leder i Raftostiftelsen i Bergens Tidende. Dette er åpenbart en demoniserende framstilling. Palestinske barn som bor i byer og landsbyer hvor det ikke er voldelige grupper som fører krig mot Israel, vil ikke oppleve noen problemer fra de israelske forsvarsstyrkene.

Ikke alle barn betyr like mye for DCIP. De siste tiårene har organisasjonen kjempet for å utsulte og utarme israelske barn gjennom sin støtte til boikott av Israel. DCIP støtter også kravet om å flytte minst 7 millioner palestinere inn i Israel, slik at verdenes eneste jødiske stat blir erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Dersom Israel skulle bli tvunget til å gå med på dette kravet, ville millioner av jødiske barn i Israel komme inn under den samme diskriminering og forfølgelse som minoriteter blir utsatt for i den arabiske verden.

Ifølge Raftostiftelsens nettside mottar de offentlig støtte fra Bergen kommune, Vestland Fylkeskommune, Kunnskapsdepartementet og Utenriksdepartementet, i tillegg til private bidragsytere.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart