Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tysklands innenriksdepartement mener det var rett av Israel å klassifisere palestinske NGOer som terrororganisasjoner

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser. (Foto: Sandro Halank, Wikimedia Common)
- Ekspertene i innenriksdepartementet mener bevisene mot de seks organisasjonene er så sterke at det kunne holdt i en tysk domstol, skriver Der Spiegel.

I oktober 2021 ble seks palestinske organisasjoner svartelistet av Israel på grunn av deres koblinger til den palestinske terrorgruppen Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP). Utenriksdepartementene til Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og flere andre EU-land meldte senere at de ikke hadde blitt overbevist av Israels dokumentasjon.

Offisielle israelske myndigheter har vært forsiktige med å gi åpen informasjon om terrorkoblingen, men organisasjonen NGO Monitor har laget en 85 siders rapport basert på åpne kilder. Der kommer det fram at mange ledere og ansatte i de seks organisasjonene også har tilknytning til PFLP.

– Disse organisasjonene går under dekke av å være sivilsamfunnsorganisasjoner, men i praksis er de en forlenget arm av PFLP-lederskapet. Deres hovedaktivitet er «frigjøringen av Palestina» og utslettelse av Israel, sa Israels daværende forsvarsminister Benny Gantz om svartelistingen.

– Når europeiske tjenestemenn sier at de ikke «ser noen bevis» på terrorkoblinger til de palestinske organisasjonene de støtter, så ignorerer de en rekke lett etterprøvbare eksempler, sa Gerald Steinberg, leder for NGO Monitor, i januar 2023.

28. juli meldte det ukentlige nyhetsmagasinet Der Spiegel at oppfatningen om de israelske bevisene er delt innad i det tyske regjeringsapparatet. Utenriksdepartementet er fortsatt skeptisk til de israelske bevisene, men i innenriksdepartementet er det stor forståelse for terrorlistingen. Israelske etterretningsorganisasjoner gir stadig avgjørende informasjon til sine europeiske kolleger som har bidratt til å avverge mange terrorangrep i Europa.

– Faesers eksperter [innenriksminister Nancy Faeser] mener bevisene mot de seks organisasjonene er så sterke at de kunne holdt i en tysk domstol, skriver Spiegel-journalistene Christoph Schult og Wolf Wiedmann-Schmidt. Ekspertene mener det er uforsvarlig av utenriksdepartementet å se bort fra personellkoblingene mellom organisasjonene og PFLP. Ifølge Der Spiegel er innenriksdepartementet forundret over at utenriksdepartementet lukker øynene for de israelske bevisene.

– Israelerne har også gitt konkrete indikasjoner på hvordan skattepenger fra Europa kan bli misbrukt til terrorvirksomhet. Blant dem som er arrestert [etter et PFLP-terrorangrep i 2019] er fire økonomimedarbeidere. Med hjelp av fiktive regninger, skal kostnadene til disse NGOene blitt blåst opp for å få mer bistand fra partnerne i Europa, skriver det anerkjente og innflytelsesrike tyske magasinet.

Av de seks terrorlistede palestinske organisasjonene er det, så vidt MIFF kjenner til, Union of Agricultural Work Committees (UAWC) som har mottatt mest bistandspenger fra Norge de siste årene. Pengene blir kanalisert gjennom Norsk Folkehjelp. Allerede i år 2014 advarte MIFF om UAWCs tette bånd til terrororganisasjonen PFLP. I januar 2022 sendte vi brev om saken til utenriksminister Anniken Huitfeldt.

MIFF skrev blant annet: «Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) er en marxistisk organisasjon som står på EUs terrorliste. Nederlands granskning bekrefter at to mistenkte for PFLPs terrorangrep som drepte israeleren Rina Schnerb i 2019 var ansatt i UAWC. Fra 2007 til 2020 har 28 PFLP-medlemmer vært styremedlemmer i UAWC, og i 12 av tilfellene har det vært overlappende perioder der personene har hatt lederposisjon i UAWC og samtidig en posisjon i PFLP. Granskningen avdekket også 18 hendelser fra 2007 til 2020 som bekrefter båndene mellom UAWC og PFLP.  Det omfatter alt fra besøk eller kontakt mellom de to organisasjonene, uttrykk for solidaritet, bruk av hverandres bygninger og fellesmøter som først og fremst fokuserte på landbruksrelaterte saker.»

Til tross for våre advarsler, har Utenriksdepartementet og Norsk Folkehjelp fortsatt å være uforsvarlige. I 2022 var Utenriksdepartementet så uansvarlige at de også sendte bistandsmidler til en annen av de seks terrorlistede organisasjonene. Al-Haq mottok 3,6 millioner kroner. Al-Haqs leder Shawan Jabarin ble dømt allerede på 1980-tallet for å rekruttere og organisere trening for medlemmer av PFLP, og i NGO Monitor-rapporten dokumenteres det kontakt med PFLP også de siste årene (side 28 i PDFen).


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart