Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Riktig av DMT å bryte med de anti-israelske kreftene som har kuppet Krystallnattmarkeringen

Den jødiske synagogen i Bergstien, Oslo. (Foto: flickr.com)
Den jødiske synagogen i Bergstien, Oslo. (Foto: flickr.com)
Mens de jødiske samfunn i diasporaen er i dyp sorg, fortvilelse og frykt etter 7. oktober-massakren, er viljen til å gå i fakkeltog med folk som vil boikotte Israel svært liten.

9. og 10. november 1938 ble omkring 90 jøder drept i Novemberpogromene (ofte kalt Krystallnatten) i Tyskland og Østerrike. Enda flere jøder tok selvmord i fortvilelse, noen titusen unge jødiske menn ble sendt i konsentrasjonsleir og av disse døde et stort antall i månedene som fulgte, hundrevis av synagoger ble påtent eller ramponert og tusenvis av jødiske forretninger ødelagt eller skadet.

Det Mosaiske Trossamfund (DMT) bekrefter nå at de avslutter et langvarig samarbeid med Antirasistisk Senter om krystallnattmarkeringer i Oslo.

– De siste årene har krystallnattmarkeringen i Oslo handlet mye om konflikten i Palestina, og å stå opp mot hat og polarisering generelt. Vi vil ta markeringen tilbake til å omhandle jødehat, og hvordan det er å føle seg alene i fellesskap, sier styreleder Ronen Bahar i DMT til Vårt Land. Han sier jødene i Norge er «i en svært spesiell situasjon akkurat nå» og «vi føler oss litt alene».

Å bryte med de anti-israelske kreftene som har kuppet krystallnattmarkeringer i noen norske byer er et riktig og viktig valg av DMT. Krystallnattmarkeringer bør avholde slik som Med Israel for freds lokalforeninger i økende grad har gjort de siste årene – som en kraftfull markering mot jødehat, ikke bare det jødehatet som nazistene stod for på 1930- og 1940-tallet, men også det moderne jødehatet i alle dets former – inkludert delegitimering, dobbelstandard og demonisering av den jødiske staten Israel.

I år har Antirasistisk Senter hentet inn Rødt, LO i Oslo og Norsk Folkehjelp med som tilsluttede organisasjoner. Dette er det samme som å spytte de fleste norske jøder i ansiktet. Mens de jødiske samfunn i diasporaen er i dyp sorg, fortvilelse og frykt etter 7. oktober-massakren som koster over 1400 jøder livet, er viljen til å gå i fakkeltog med folk som vil boikotte Israel svært liten. LO går inn for en politikk der verdens eneste jødiske stat kommer til å forsvinne.

MIFF avlyser IKKE markeringer i forbindelse med Krystallnatten. 9. november har MIFF markeringer i Larvik, Sarpsborg, Lyngdal, Bø, Ålesund og Stavanger. 11. november er det markering i Tønsberg. Se info om samlingene her.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.00 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart