Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Da MIFF sannsynliggjorde at norske statsborgere har deltatt i Hamas sine krigsforbrytelser, var NRK ikke lenger interessert

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, svarer på spørsmål fra programleder Fredrik Solvang i NRK Debatten 10. oktober 2023. (Skjermdump NRK)
For NRK er tydeligvis ikke MIFFs bekymring like viktig som Palestinakomiteens bekymring.

6. november meldte NRK at norske statsborgere er innkalt i de israelske forsvarsstyrkene. Tre journalister brukte NRK til å gjengi Palestinakomiteens bekymring om at norske statsborgere deltar i «krigsforbrytelser».

8. november skrev MIFF til de samme tre journalistene: «Vi frykter at norske statsborgere som befant seg i Gaza 7. oktober deltok i massakren på 1400 israelere [siden er tapstallet det første døgnet redusert til om lag 1200]. Vi ber norske myndigheter granske dette nøye, og straffeforfølge dem som har gitt direkte eller indirekte støtte til terrororganisasjonen Hamas.»

Det som raskt svar fra journalist Ola Mjaaland: «Takk for innspill, gi oss gjerne flere tips hvis dere har flere kilder på dette eller dokumentasjon.»

MIFF svarte 10. november:

«IDF anslår at 3000 Hamas-terrorister invaderte Israel 7. oktober.

Det betyr at 0,13 prosent av befolkningen på Gaza deltok i angrepet inn i Israel.

I tillegg deltok et stort antall Hamas-terrorister i rakettangrepene inn i Israel 7. oktober og i dagene som fulgte. IDF anslår at Hamas har omkring 30.000 mann i sine styrker. Det er 1,3 prosent av befolkningen på Gaza.

Hvis det stemmer at det nå befinner seg 200 norske statsborgere på Gaza-stripen, er det godt mulig at noen av disse deltok i angrepet og det er statistisk sannsynlig at noen av dem deltar i Hamas-styrkene.

Massakren ble feiret av en stor andel av Gazas befolkning, og her har NRK mulighet til å sjekke sosiale medier til de norske statsborgerne i området.»

Dermed var interessen død. Deretter har vi ikke hørt mer fra NRK. Bekymringen til over 13.000 MIFF-medlemmer som finansierer NRK over skatteseddelen er tydeligvis ikke så interessant. For dem passer det bedre stadig å gjengi en organisasjon som er bare halvparten av MIFFs størrelse.

Siden har det vist seg at antallet norske statsborgere som befant seg i Gaza var betydelig høyere enn 200, noe som øker den statistiske sannsynligheten for at noen av dem har deltatt i krigsforbrytelsene mot Israel 7. oktober og ukene som fulgte.

10. november tok MIFF kontakt med NRKs pressevakt. «Vi ber om en oversikt over antall ganger representanter for Palestinakomiteen er blitt intervjuet eller deltatt i studio hos NRK etter 7. oktober 2023,» skrev vi.

Pressevakten videresendte henvendelsen til NRKs Innsyn-avdeling. De svarte kort tid etter at denne artikkelen ble publisert onsdag morgen. «Vi har videresendt spørsmålet til NRKs Nyhetsdivisjon, og avventer svar derfra.»

Oppdatering: Onsdag 15. november klokken 15.46 kom følgende svar fra NRK:

Knut Magnus Berge, redaktør i NRK Nyheter svarer følgende: «NRK fører ingen samlet statistikk på tvers av plattformer og programmer over kilders deltagelse. Ikkje i denne saken eller i andre saker. NRK tilstreber en balansert og forsvarlig dekning av krigen i Midtøsten.» 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart