Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, svarer på spørsmål fra programleder Fredrik Solvang i NRK Debatten 10. oktober 2023. (Skjermdump NRK)

Da MIFF sannsynliggjorde at norske statsborgere har deltatt i Hamas sine krigsforbrytelser, var NRK ikke lenger interessert

For NRK er tydeligvis ikke MIFFs bekymring like viktig som Palestinakomiteens bekymring.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

6. november meldte NRK at norske statsborgere er innkalt i de israelske forsvarsstyrkene. Tre journalister brukte NRK til å gjengi Palestinakomiteens bekymring om at norske statsborgere deltar i «krigsforbrytelser».

8. november skrev MIFF til de samme tre journalistene: «Vi frykter at norske statsborgere som befant seg i Gaza 7. oktober deltok i massakren på 1400 israelere [siden er tapstallet det første døgnet redusert til om lag 1200]. Vi ber norske myndigheter granske dette nøye, og straffeforfølge dem som har gitt direkte eller indirekte støtte til terrororganisasjonen Hamas.»

Det som raskt svar fra journalist Ola Mjaaland: «Takk for innspill, gi oss gjerne flere tips hvis dere har flere kilder på dette eller dokumentasjon.»

MIFF svarte 10. november:

«IDF anslår at 3000 Hamas-terrorister invaderte Israel 7. oktober.

Det betyr at 0,13 prosent av befolkningen på Gaza deltok i angrepet inn i Israel.

I tillegg deltok et stort antall Hamas-terrorister i rakettangrepene inn i Israel 7. oktober og i dagene som fulgte. IDF anslår at Hamas har omkring 30.000 mann i sine styrker. Det er 1,3 prosent av befolkningen på Gaza.

Hvis det stemmer at det nå befinner seg 200 norske statsborgere på Gaza-stripen, er det godt mulig at noen av disse deltok i angrepet og det er statistisk sannsynlig at noen av dem deltar i Hamas-styrkene.

Massakren ble feiret av en stor andel av Gazas befolkning, og her har NRK mulighet til å sjekke sosiale medier til de norske statsborgerne i området.»

Dermed var interessen død. Deretter har vi ikke hørt mer fra NRK. Bekymringen til over 13.000 MIFF-medlemmer som finansierer NRK over skatteseddelen er tydeligvis ikke så interessant. For dem passer det bedre stadig å gjengi en organisasjon som er bare halvparten av MIFFs størrelse.

Siden har det vist seg at antallet norske statsborgere som befant seg i Gaza var betydelig høyere enn 200, noe som øker den statistiske sannsynligheten for at noen av dem har deltatt i krigsforbrytelsene mot Israel 7. oktober og ukene som fulgte.

10. november tok MIFF kontakt med NRKs pressevakt. «Vi ber om en oversikt over antall ganger representanter for Palestinakomiteen er blitt intervjuet eller deltatt i studio hos NRK etter 7. oktober 2023,» skrev vi.

Pressevakten videresendte henvendelsen til NRKs Innsyn-avdeling. De svarte kort tid etter at denne artikkelen ble publisert onsdag morgen. «Vi har videresendt spørsmålet til NRKs Nyhetsdivisjon, og avventer svar derfra.»

Oppdatering: Onsdag 15. november klokken 15.46 kom følgende svar fra NRK:

Knut Magnus Berge, redaktør i NRK Nyheter svarer følgende: «NRK fører ingen samlet statistikk på tvers av plattformer og programmer over kilders deltagelse. Ikkje i denne saken eller i andre saker. NRK tilstreber en balansert og forsvarlig dekning av krigen i Midtøsten.» 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart