Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Toppen av frekkhet har fått ansikt – og hvorfor det blir ignorert av mediene

Anti-israelske provokatører i Oslo 14. januar 2024. (Foto: Pål Holden)
Utenfor Stortinget samlet norske jøder og deres venner seg i sorg for å sette fokus på gisler som har vært fanget av en islamistisk terrororganisasjon i hundre dager. På den andre siden av gaten stod Hamas-tilhengere og brølte anti-jødiske slagord og konspirasjonsteorier i over én time.

En støttegruppe for israelske gisler og berørte familier demonstrerte søndag 14. januar utenfor Stortinget.

– 100 dager, og det er fortsatt 136 uskyldige mennesker som sitter fanget i Gazas mørke tunneler, skrev Oslo-gruppen til organisasjonen «Hostages and Missing Families Forum» i en pressemelding. Meldingen ble så vidt gjengitt i en notis av NRK, men ellers ser det ut som om de store norske mediene ignorerte markeringen.

Også i Stavanger var det markering for de israelske gislene hundre dager etter 7. oktober-massakren.

Både i Oslo og Stavanger hadde anti-israelske aktivister mobilisert til motdemonstrasjon. I Oslo var Mohsan Raja en av initiativtakerne til motdemonstrasjonen, en mann som sier åpenlyst at han støtter den EU-listede terrororganisasjonen Hamas. I invitasjonsteksten til motdemonstrantene ble MIFF fremstilt som «rasistisk, fascistisk og terroristisk».

Under hele markeringen for gislene stod motdemonstrantene og skrek anti-israelske slagord. Kampropene fortsatte da det var 100 sekunders stillhet for gislene. Kampropene fortsatte under alle appellene og da navnene på gislene ble lest opp til slutt.

Blant alle ropene om å skamme seg, om å boikotte Israel og at Israel er terrorister, ropte også motdemonstrantene blant annet:

  • «From the river to the sea, Palestine will be free!” (Det betyr at de vil ha Israel bort, akkurat som også Hamas og Fatah kjemper for.)
  • «Are you sure you still condone, when Netanyahu kills his own.” (Dette er konspirasjonsteori som verserer etter 7. oktober, at israelske myndigheter hadde en rolle i massakren. Dette er løgnaktig Hamas-propaganda for å skyve ansvaret på de bestialske drapene, torturen og voldtektene bort fra terrororganisasjonen.)

Da norske jøder og Israel-venner forlot markeringen, pekte motdemonstrantene på personer som gikk forbi sperregjerdene og ropte mot dem «barnemorder, barnemorder». Noen er så stolte av dette at hele seansen ble filmet.

Politiet håndterer skrikhalsene med å bruke hørselvern. De fortjener virkelig lønnstillegg som må holde ut det infernalske bråket.

Norske medier håndterer saken med helt enkelt å ignorere den.

Men la oss et øyeblikk tenke at noen pro-israelske demonstranter møtte fram for å håne og sjikanere palestinere og andre som var samlet i sorg for drepte på Gaza-stripen. Hva tror dere ville skjedd da?

Tror dere en slik hatefull aksjon ville blitt møtt med stoisk ro, slik Israel-vennene møtte motdemonstrantene 14. januar?

Tror dere mediene hadde kommet på banen?

Men selvsagt møter ingen pro-israelske krefter opp og lager bråk for de pro-palestinske markeringene. Langt mindre blir noen av deltakerne der sjikanert av en mobb fordi de deltar.

Dette forteller mer om konflikten enn mange lange bøker, debattprogrammer og Midtøsten-studier. Og det er kanskje nettopp derfor anti-israelske medier ignorerer saken?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart