Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Reagerer sterkt på hvordan jødene ble behandlet på kvinnedagen

Sylvi Listhaug og Olaug Bollestad. (Foto: Stortinget)
- De store riksdekkende mediene har vært for dårlig til å løfte debatten om antisemittisme, skriver Sylvi Listhaug.

På kvinnedagen 8. mars ble en gruppe norske jøder og deres venner nektet å gå i toget i Oslo. Jødene ble trakassert av arrangørene av Kvinnedagen, og møtt med rop om «ingen sionister i våre gater» av deltakere i toget. I Sandefjord ble en mann i 50-årene brutalt angrepet da han holdt et israelsk flagg, og måtte på sykehus med store smerter i hode og nakke. Kjæresten hans ble også slått.

Hører du noen politikere som protesterer på denne antisemittiske trakasseringen og volden? spurte MIFF i en artikkel og en direktesending mandag 11. mars.

Da hadde vi ikke fått med oss at KrF-leder Olaug Bollestad var på banen med en reaksjon allerede 10. mars.

– Jeg blir opprørt når jeg hører om hvordan mennesker som ville vise støtte til jødiske kvinner ble hindret i å delta i toget i Oslo. Uansett hvor vi står politisk, og hva vi mener om krigen, så må vi kunne stå sammen i kampen mot vold mot kvinner. Det er brutalt å se hvordan kvinner i Gaza lider nå. Det tar likevel ikke bort alvoret i den groteske volden som Hamas utsatt israelske kvinner for 7.oktober, og fortsatt er mange gisler i fangenskap, skrev Bollestad på Facebook.

Tirsdag 12. mars har FrP-leder Sylvi Listhaug skrevet et lengre innlegg på Facebook om saken.

– Det er skremmende at jødehatet får lov til å utfolde seg i fri dressur i Norge uten at det er noe særlig debatt om det, innleder Listhaug.

Partilederen forteller at hun har forsøkt å løfte fram kampen mot antisemittisme flere ganger den siste tiden, men at forsøkene blir avvist av norske medier.

– Senest forsøkte jeg å gjøre det på Holocaust-dagen, men verken Aftenposten, VG eller NRK ville ta den inn, skriver Listhaug.

Etter episodene 8. mars har Listhaug prøvd å kontakte mediene igjen.

– Igjen har jeg forsøkt å få nasjonale medier til å løfte debatten og ta et oppgjør med antisemittismen som florerer i Norge. Men nok en gang er det ingen interesse. De store riksdekkende mediene har vært for dårlig til å løfte debatten om antisemittisme. I Norge er det ca. 1500 jøder. Det er feil at de alltid skal måtte forsvare seg selv. Jeg savner også et større oppgjør på deler av venstresiden, der antisemittiske holdninger i for lang tid har fått leve i fred uten debatt, skriver Listhaug.

Hun avslutter slik: «Det er på tide at det tas et oppgjør med antisemittismen i alle miljøer der den finnes. Gjennom historien har vi sett at den kan kle seg i mange drakter. Historien og nåtiden viser hvor farlig det er. Vi bør ikke akseptere den i noen former.»

Programleder Fredrik Solvang i NRK Debatten varslet tirsdag ettermiddag at utestengelsen av de jødiske kvinnene 8. mars blir tema for sendingen 12. mars.

Ronen Bahar, forstander for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, svarer slik på Listhaugs innlegg: «Først: Tusen takk, Sylvi. Som alltid står du for det som er riktig og moralsk i denne verden. Og situasjonen er mye verre enn så. Ingen politikker tør å stå opp mot dette. Har vært i dialog med flere, og svaret er at de vil ikke gjør aktivistene sinte. Å be om ytringsfrihet i Norge oppleves som farlig for våre politikere. Det er ingen andre måte å se på det enn som slutten på det norske demokratiet og startskuddet for noe helt annet og mye mørkere. Jødene har heldigvis Israel å rømme til. Hva blir det av dere nordmenn, det vil tiden vise.»

Tirsdag 12. mars har også Silje Hjemdal, stortingsrepresentant for FrP, sendt et skriftlig spørsmål til likestillingsministeren: «Er statsråden bekymret for det økende hatet mot jøder i det norske samfunn, og vil hun sikre retten til å gå med paroler på kvinnedagen til støte for israelske kvinner som ble voldtatt under Hamas’ terrorangrep på Israel, i likhet med de som har andre lovlige paroler?»

Har du sett andre politiske reaksjoner på det som skjedde 8. mars? Send et tips til post@miff.no.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart