Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Reagerer sterkt på hvordan jødene ble behandlet på kvinnedagen

Sylvi Listhaug og Olaug Bollestad. (Foto: Stortinget)
- De store riksdekkende mediene har vært for dårlig til å løfte debatten om antisemittisme, skriver Sylvi Listhaug.

På kvinnedagen 8. mars ble en gruppe norske jøder og deres venner nektet å gå i toget i Oslo. Jødene ble trakassert av arrangørene av Kvinnedagen, og møtt med rop om «ingen sionister i våre gater» av deltakere i toget. I Sandefjord ble en mann i 50-årene brutalt angrepet da han holdt et israelsk flagg, og måtte på sykehus med store smerter i hode og nakke. Kjæresten hans ble også slått.

Hører du noen politikere som protesterer på denne antisemittiske trakasseringen og volden? spurte MIFF i en artikkel og en direktesending mandag 11. mars.

Da hadde vi ikke fått med oss at KrF-leder Olaug Bollestad var på banen med en reaksjon allerede 10. mars.

– Jeg blir opprørt når jeg hører om hvordan mennesker som ville vise støtte til jødiske kvinner ble hindret i å delta i toget i Oslo. Uansett hvor vi står politisk, og hva vi mener om krigen, så må vi kunne stå sammen i kampen mot vold mot kvinner. Det er brutalt å se hvordan kvinner i Gaza lider nå. Det tar likevel ikke bort alvoret i den groteske volden som Hamas utsatt israelske kvinner for 7.oktober, og fortsatt er mange gisler i fangenskap, skrev Bollestad på Facebook.

Tirsdag 12. mars har FrP-leder Sylvi Listhaug skrevet et lengre innlegg på Facebook om saken.

– Det er skremmende at jødehatet får lov til å utfolde seg i fri dressur i Norge uten at det er noe særlig debatt om det, innleder Listhaug.

Partilederen forteller at hun har forsøkt å løfte fram kampen mot antisemittisme flere ganger den siste tiden, men at forsøkene blir avvist av norske medier.

– Senest forsøkte jeg å gjøre det på Holocaust-dagen, men verken Aftenposten, VG eller NRK ville ta den inn, skriver Listhaug.

Etter episodene 8. mars har Listhaug prøvd å kontakte mediene igjen.

– Igjen har jeg forsøkt å få nasjonale medier til å løfte debatten og ta et oppgjør med antisemittismen som florerer i Norge. Men nok en gang er det ingen interesse. De store riksdekkende mediene har vært for dårlig til å løfte debatten om antisemittisme. I Norge er det ca. 1500 jøder. Det er feil at de alltid skal måtte forsvare seg selv. Jeg savner også et større oppgjør på deler av venstresiden, der antisemittiske holdninger i for lang tid har fått leve i fred uten debatt, skriver Listhaug.

Hun avslutter slik: «Det er på tide at det tas et oppgjør med antisemittismen i alle miljøer der den finnes. Gjennom historien har vi sett at den kan kle seg i mange drakter. Historien og nåtiden viser hvor farlig det er. Vi bør ikke akseptere den i noen former.»

Programleder Fredrik Solvang i NRK Debatten varslet tirsdag ettermiddag at utestengelsen av de jødiske kvinnene 8. mars blir tema for sendingen 12. mars.

Ronen Bahar, forstander for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, svarer slik på Listhaugs innlegg: «Først: Tusen takk, Sylvi. Som alltid står du for det som er riktig og moralsk i denne verden. Og situasjonen er mye verre enn så. Ingen politikker tør å stå opp mot dette. Har vært i dialog med flere, og svaret er at de vil ikke gjør aktivistene sinte. Å be om ytringsfrihet i Norge oppleves som farlig for våre politikere. Det er ingen andre måte å se på det enn som slutten på det norske demokratiet og startskuddet for noe helt annet og mye mørkere. Jødene har heldigvis Israel å rømme til. Hva blir det av dere nordmenn, det vil tiden vise.»

Tirsdag 12. mars har også Silje Hjemdal, stortingsrepresentant for FrP, sendt et skriftlig spørsmål til likestillingsministeren: «Er statsråden bekymret for det økende hatet mot jøder i det norske samfunn, og vil hun sikre retten til å gå med paroler på kvinnedagen til støte for israelske kvinner som ble voldtatt under Hamas’ terrorangrep på Israel, i likhet med de som har andre lovlige paroler?»

Har du sett andre politiske reaksjoner på det som skjedde 8. mars? Send et tips til post@miff.no.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart