Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fotballforbundet og UEFA kneler for anti-israelske provokatører – stenger tribunene i Skien

Panoramabilde av Skagerak Arena i Skien. (Foto: flickr)
Det blir ikke mulig å se kampene når Israels unge fotball-talenter spiller i Telemark de neste dagene.

I disse dager skal Norge, Israel, Bosnia og Montenegro spille kvalifiseringskamper til Gutter 19 EM i fotball på Skagerak Arena i Skien. Høydepunktet for MIFF-medlemmer skulle være kampen mellom Norge og Israel tirsdag 26. mars, og vi inviterte våre medlemmer til å se kampen.

Men nå har Fotballforbundet og UEFA avlyst festen.

Etter en totalvurdering av sikkerheten til spillerne og publikum har NFF i dialog med UEFA besluttet at samtlige kamper skal spilles uten tilskuere, meldte fotball.no 19. mars. Gro Tvedt Andersen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norges Fotballforbund, opplyser til MIFF at en tilsvarende kvalifiseringsturnering for Jenter 19 ble stengt for publikumstilgang i Finland i desember. Også der var Israel et av lagene.

De siste dagene har lokale medier i Telemark omtalt at anti-israelske organisasjoner har hatt aksjonsplaner i forbindelse med Israels kamper i Skien. Noen av aktivistene har advart mot å ta med barn til demonstrasjonen. Dette er folk som hater Israel, ikke på grunn av Israels forsvarsoperasjoner mot Hamas etter 7. oktober 2023, men fordi Israel er en jødisk stat. Deres aksjoner er en del av en internasjonal eksplosjon i antisemittiske angrep og ytringer. Mye av den antisemittiske bølgen som nå skylder over Europa, blir drevet fram av andre- og tredjegenerasjons innvandrere fra arabisk-muslimske land – barnebarna og oldebarna av araberne som drev jødene ut av Midtøsten og Nord-Afrika på 1950- og 1960-tallet.

Israelske landslag i fotball er et mikrokosmos av det israelske samfunnet – her spiller jøder og muslimer sammen i fred. I stedet for å knele for aktivistene som varslet protester mot de israelske tenåringene, burde NFF og politiet klart å holde bråkmakerne utenfor stadion og bare latt de som er interessert i fotball og vil heie på Israel eller Norge slippe inn.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart