Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Utsatt for hærverk etter å ha flagget med Israel-flagg

Butikken til en Israel-venn i Tønsberg ble utsatt for hærverk i påsken. (Foto: Privat)
Butikkeier Freddy Voldstad sier han opplever mye trusler og ubehagelige situasjoner fordi han flagger sin støtte til Israel.

Freddy Voldstad har i flere tiår drevet bruktbutikk i Øvre Langgate i Tønsberg. I alle disse årene har Israel-vennen hatt det israelske flagget utenfor butikken. Den siste tiden har det ført til flere situasjoner med hærverk og trusler.

– Det er en del ungdommer som river ned flagget og oppfører seg truende. Det har vært noen ubehagelig situasjoner, sier Voldstad til Med Israel for fred.

Da han kom tilbake til butikken sin etter påskeferien oppdaget han et knust vindu. I tillegg hadde noen skrevet «Fritt Palestina» flere steder på veggen.

– Det er stadig noe bråk med disse «Fritt Palestina»-folkene. Det har vært en del trøbbel i det siste, forteller butikkeieren.

Det var lokalavisen Tønsberg Blad som første omtalte hærverket.

Til tross for truslene og hærverket har Voldstad ingen planer om å slutte å flagge med det israelske flagget utenfor butikken sin.

– Jeg henger alltid opp et nytt flagg når det blir revet ned eller stjålet. Jeg kommer aldri til å ta flagget ned. En skal ikke legge seg flat for løgn og trusler, sier butikkeieren.

Han sier de som er sinte over situasjonen på Gazastripen først og fremst må rettet sinnet sitt mot Hamas, som startet krigen med angrepet på Israel.

– Det hadde ikke vært noen krig hvis det ikke var for Hamas sitt angrep. Alt sammen er en stor tragedie, både for den palestinske sivilbefolkningen og for Israel, sier han.

Voldstad er ikke den eneste butikkeieren som har opplevd hærverk på grunn av et israelsk flagg. Også en butikkeier i Lyngdal har opplevd det samme.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart