Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hvor lang tid kan det ta å sikte noen for den politiske volden i Sandefjord?

En større antall menn i ulik alder deltok i et brutalt angrep mot to personer i Sandefjord på kvinnedagen 8. mars. (Foto: Skjermdump fra privatvideo)
Det har snart gått én måned, men fortsatt er det ikke tatt ut siktelser mot voldspøbelen som angrep et par med Israel-flagg i Sandefjord 8. mars.

En mann i 50-årene ble banket opp i Sandefjord fredag 8. mars fordi han bar et Israel-flagg. Kjæresten hans ble slått og flagget brent opp.

Regjeringens retorikk gir voldspøblene overmot, skrev MIFF i første omtale av saken. MIFF var også de første som viste kjæresteparets private videoopptak av den brutale politiske volden.

I påskeuken tok MIFF kontakt med politiet for å høre om noen er siktet eller tiltalt i saken, og hvis ikke – hvorfor tar dette så lang tid?

Torsdag kom svar fra politiet: «Saken du viser til fra 8. mars er under etterforskning hos oss. Jeg ønsker ikke å uttale meg konkret om hva vi har foretatt oss så langt i denne saken, men på generelt grunnlag kan jeg si at vi i alvorlige voldssaker som denne foretar en rekke etterforskningsskritt som kan ta noe tid. Det skyldes at vi i tillegg til å ta avhør av de involverte og vitner også ønsker å undersøke mulig videoovervåkning på stedet, be om uttalelse fra helsevesenet og så videre,» skriver en politiinspektør ved Sør-Øst politidistrikt.

De private videoopptakene viser for eksempel en ung mann i hvit bukse som sparker til mannen i 50-årene mens han ligger nede. I andre deler av opptakene er denne angriperen lett identifiserbar. To politimenn var til stede da 10-15 anti-israelske aktivister gikk til angrep i det første voldelige overfallet (som kjæresteparet ikke filmet). Det er vanskelig å forstå hvorfor dette må ta så lang tid?

MIFFs konklusjon fra 11. mars står ved lag: Kampen mot antisemittismen vinnes ikke med blomstrende ord i opprop, men med resolutt fordømmelse og handling mot haterne som bruker politisk vold og trakassering.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart