Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Prosten advarer musiker mot å vise støtte til Israel i kirkerommet

Bugården kirke i Sandefjord. (Foto: DNK)
Den norske kirke er ikke involvert i konserten lørdag, likevel legger de føringer for opplegget.

Den svenske sangeren og forfatteren Roland Utbult (71) skal ha konsert i Bugården kirke lørdag 6. april. Utbult er også politiker, riksdagsmedlem for Kristdemokraterna. I sitt Facebook-profilbilde har han siden oktober hatt et israelsk flagg, etter at det jødiske folket ble utsatt for det mest dødelige antisemittiske angrepet siden Holocaust 7. oktober.

Sangerens bruk av Bugården kirke vekker bekymring hos prost Raag Rolfsen og soknemedlem Torbjørn Scheie, så stor bekymring at de har gått til lokalavisen med en advarsel.

– Han har ikke adgang til å bruke det norske kirkerommet til å fremme det han står for politisk, sier Scheie til Sandefjords Blad. Norske kirkerom kan bare brukes i DNKs fiendtlige agenda mot den jødiske staten, må vite. Mange ganger de siste årene er ulike kirkebygg lånt ut til diverse anti-israelske konserter og arrangementer. For kirken i Sandefjord er det viktig å signalisere at de ikke gir støtte til Utbults politikk ved å leie ut lokalet til hans musikk.

– Vi ønsker at folk som har lyst til å gå på konsert, skal få gjøre det, men vi ønsker ikke å gi et inntrykk av at det å åpne kirkerommet for ham, har en sammenheng med hans politiske ståsted, sier Rolfsen. «I skrivet forutsetter de at Utbult ikke veksler til rollen som politiker under noen del av konserten,» skriver Sandefjords Blad.

Den norske kirke er ikke involvert i konserten, forteller initiativtaker Olav Reitan.

– Vi spurte om å få låne kirkerommet i Bugården, og fikk ja. Vi er noen som ønsker å lage en konsert, og så blir det kjempepolitisk, sukker han.

Ifølge Reitan har han klargjort for kirkens representanter at konserten ikke er noe politisk møte, men en konsert. Han synes det er underlig at prosten går til lokalavisen for å signalisere avstand til artisten.

Også Utbult selv sier til Sandefjords Blad at han alltid skiller politikk og musikk. Journalisten spør ham hvorfor han har israelsk flagg i profilbildet på Facbook.

– Ja, det stemmer. Det er fordi jeg står opp for Israels rett til å eksistere i området der. Flagget har jeg hatt siden 7. oktober. Før det hadde jeg Ukrainas flagg i profilbildet mitt, svarer den svenske sangeren. Utbult er kulturpolitiker, og har ingen innvirkning på svensk utenrikspolitikk. Men han har tydeligvis skremt prosten i Sandefjord.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart