Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

I 2011 var Støre «særlig urolig» over dette tallet, nå har regjeringen bidratt til at tallet er mye, mye verre

Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
1 av 2 i Norge tror «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig».

Helt tilbake til 2011 har HL-senteret målt nordmenns oppfatninger om den israelsk-palestinske konflikten.

Kanskje det mest sjokkerende funnet i den første målingen var resultatet for påstanden «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig». 9 prosent svarte «stemmer helt», 29,1 prosent svarte «stemmer nokså godt».

– Jeg er særlig urolig over at så mange som 38 prosent av de spurte likestiller Israels behandling av palestinerne med nazistenes jødeutryddelse, kommenterte daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre den gang.

Etter 2011 ble det i første omgang noe bedring, støtten til påstanden gikk ned til 32 prosent i 2017, men økte deretter til 33 prosent i 2022. Da HL-senteret målte igjen i januar/ februar 2024, har støtten til påstanden økt til 50,5 prosent. Nå sier 20,6 prosent at det «stemmer helt» at «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig». 29,9 prosent svarer at det «stemmer nokså godt». 24,4 prosent svarer at det er umulig å svare, eller har latt det være ubesvart. Bare 25,2 prosent av befolkningen har kunnskap nok om Holocaust og/ eller om det som skjer i Midtøsten til å ta avstand fra påstanden.

Hvordan er Støres uro nå? På hans vakt har andelen nordmenn som likestiller Israels behandling av palestinernes med nazistenes jødeutryddelse eksplodert.

Ifølge FN-statistikk var det 1,01 millioner palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen i 1948. Antallet økte forsiktig, ifølge en annen FN-rapport, til mellom 1,23 og 1,35 millioner i 1967. I løpet av de neste 30 årene under israelsk styre, ble antallet palestinere mer enn doblet. Offisiell palestinsk statistikk for 1997 oppgir at det er 2,78 millioner palestinere på Vestbredden og Gaza. Den raske økningen har fortsatt, og i dag er det offisielle tallet fra PA 5,35 millioner. Antallet arabere i selve Israel har økt fra 160.000 i 1948 til 1.975.200 i 2022. Les mer på temasiden Løgnanklagene mot Israel om folkemord og etnisk rensning.

Les mer om folkemordanklagen i tilknytning til Gaza-krigen i artikkelen Hamas sine nyttige idioter i landets fire største byer.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart