Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Jeg forstår ikke at politiet ikke klarer å gjøre jobben sin

Kristin Lode (FrP) taler på markering i Stavanger 14. mai 2024. (Foto: Kristoffer Harald Nagell-Dahl)
Kristin Lode (FrP), bystyrerepresentant i Stavanger, reagerer kraftig på hvordan politiet håndterte trakasseringen og volden mot Israel-venner 14. mai.

Politiet hadde lovet tilstedeværelse da MIFF Stavanger holdt støttemarkering på 76-årsdagen for Israels gjenopprettelse tirsdag 14. mai. Men politiet møtte ikke fram, og markeringen kom forsinket i gang på grunn av en stor mengde anti-israelske aktivister som ropte truende og trakasserende slagord. Da noen få politimenn møtte fram var de ikke mange nok til å hindre at de anti-israelske aktivistene kastet steiner mot Israel-vennene. Flere kom til skade.

– Før jeg kom på markeringen hadde jeg lest i Stavanger Aftenblad at politiet kom til å være til stede, og det hadde de også sagt til arrangørene i MIFF, forteller Kristin Lode, bystyrerepresentant for Fremskrittspartiet i Stavanger.

– Vi ventet en god halvtime, minst, før det møtte opp to stykker som skulle ha kontroll på en mobb på rundt 50-100 stykker. Det eneste de sørget for å gjøre var å flytte demonstrantene to meter bak. Jeg var første appellant, og rett før jeg skulle opp for å tale var det noen som fikk en stein i hodet. Jeg ble frarådet til å gå opp på scenen, ettersom man var ganske eksponert ved å stå der, men gjorde det likevel. Det er en viss fare når man møter opp på en slik demonstrasjon, og denne gang var den ganske stor – skremmende stor. Jeg klarer ikke forstå at det finnes slike folk som angriper fredelige markeringer, men enda mer alvorlig er det at politiet ikke klarer å gjøre jobben sin. Hvor er respekten for ytringsfriheten? Skal ikke politiet beskytte politiske markeringer for vold? Skriver Kristin Lode til MIFF.

Klikk her for å høre Kristin Lodes appell (lenke til Facebook) og skriv en takk i kommentarfeltet.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart