Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Direktoratet om tenåringer som støtter Israel: «Høres ut som de ikke forstår så mye»

Fra støttemarkeringen for Israel 12. mai 2024. (Foto: Pål Holden)
Kanskje tenåringer vil slutte å støtte Israel når de etter hvert forstår mer, skriver Bufdir.

Nettsiden ung.no markedsfører seg selv som «det offentliges informasjonskanal for ungdom», med informasjon som skal være «kvalitetssikret». Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Torsdag 16. mai ble det publisert et spørsmål fra en 14 år gammel jente på nettsiden:

«Jeg er veldig imot israel og synes det er helt grusomt hva de driver med. Men jeg fant ut at to av vennene i gjengen min støtter Israel, og jeg er veldig sikker på at de får det fra foreldrene dems, de vet ikke selv hva israel gjør engang. Jeg har prøvd å snakke med hun ene men hun vil ikke høre. Jeg er ganske sur på dem nå men jeg vil ikke at det skal gå i veien for vennskapet våres. Hva gjør jeg?»

En anonym helsesykepleier har svart slik:

«Hei!

Vi mennesker er ulike og har ulike holdninger. For ungdom er det ikke alltid så lett å vite hva man mener om ting, det kan endre seg mye og det kan være vanskelig å forstå ting.

Jeg forstår at det er vanskelig å være venn med noen som mener helt motsatt av deg. Likevel høres det ut som at venninnene dine ikke egentlig forstår så mye av konflikten og at de bare prøver å ta del i debatten rundt det. Kanskje vil det endre seg etter hvert når de forstår mer?

Du må kjenne på om du kan klare å legge det de mener om Israel og konflikten til side og bare være venner med dem. Dere trenger ikke gå inn i en diskusjon om temaet når dere er sammen, fokuser på å gjøre noe annet. Hvis du tenker at dette er så irriterende at du ikke klarer å være venn med dem, så må du finne en måte å forklare det på. Det er ikke så greit å bare slutte å være sammen med dem.

Gi deg selv litt tid til å tenke gjennom dette slik at du ikke gjør noe du vil angre på senere.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier»

Hvem tror du vet mest om konflikten? 1) Tenåringer som støtter Israel i deres lovlige forsvarskamp mot islamistiske terrorgrupper og Iran eller 2) tenåringer som bare følger flokken i Norge og lar seg påvirke av den anti-israelske propagandaen fra NRK, NTB, norske skolebøker, LO, Den norske kirke og andre?

Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart